Teatrul Vasilache pregătește spectacole cu scenariile câștigătoare la Concursul de dramaturgie

Teatrul Vasilache BotosaniActorii de la Teatrul „Vasilache” pregătesc anul acesta pentru public două spectacole rezultate din scenariile câștigătoare la prima ediție a Concursului de dramaturgie pentru copii și tineret „Vasilache”, desfășurată anul trecut. Concursul a fost secționat pe două categorii de vîrstă respectiv, 4-10 ani și 10-18 ani.

Piesele desemnate câștigătoare au fost „Călătorie în țara basmelor” de Gheorghe Truță și „Caș- comoara șoriceilor și pisicile electrice” de Camelia Hîncu.

Repetițiile pentru primul spectacol pus în scenă vor începe pe data de 1 aprilie, urmând ca premiera să aibă loc pe data de 28 a lunii.Spectacolul intitulat „Călătorie în țara basmelor” va fi regizat  de Valentin Dobrescu.

Pregătirile pentru cel de-al doilea scenariu câștigător vor începe în partea a doua anului, premiera fiind programată pe 8 decembrie. Spectacolul va fi în regia lui Marius Rogojinschi.

Potrivit directorului Teatrului „Vasilache”, Florin Aionițoaie, concursul de dramaturgie demarat anul trecut, va continua și anul acesta, iar temele vor fi în concordanță cu direcțiile strategiei înscrisă în manifestul pentru deceniul II din primul secol al celui de-al III-lea mileniu, așa cum a fost aprobat în ședința de Consiliu Local din luna februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *