ISJ atrage atenţia profesorilor să nu facă acţiuni „costisitoare” în săptămâna „Şcoala altfel”

mihaela hunca si dragos cristea mart 13Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean atrage atenţia cadrelor didactice să nu ceară bani elevilor pentru organizarea unor acţiuni în săptămâna „Şcoala altfel”. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, a declarat că în săptămâna respectivă se pot face şi activităţi, nu neapărat costisitoare. Declaraţia a fost făcută după ce au fost sesizări precum că în mai multe şcoli se cer deja bani copiilor pentru excursii, vizite la muzee sau la alte obiective.

Nu neapărat toată lumea trebuie să se ducă în excursii. Nu neapărat toată lumea trebuie să meargă la muzee. Sunt diverse activităţi care se pot organiza, şi chiar rog pe această cale colegii mei să găsească cele mai atractive activităţi pentru elevi şi pentru părinţi, fără costuri. Poţi să face activităţi foarte frumoase, prin parteneriate, să inviţi tu la şcoală anumite persoane, actori. Se pot face activităţi sportive foarte multe. Trebuie consultaţi copiii şi părinţii„, a spus Mihaela Huncă.

Conducerea IŞJ va trimite adrese în şcoli prin care va atrage atenţia cadrelor didactice asupra acestei probleme.

3 thoughts on “ISJ atrage atenţia profesorilor să nu facă acţiuni „costisitoare” în săptămâna „Şcoala altfel”

  1. „sa invite actori” si cine ii plateste pe acesti oameni,cadrele didactice? Vine vreo trupa de actori in scoli fara ca sa fie platiti?

  2. Nimic nu se face fara bani , orice gen de activitate necesita si material didactic ,care trebuie cumparat , deoarece nu-ti da nimeni degeaba nici
    macar o foaie de hartie .

  3. Stimata doamna, parca vii in invatamant de pe a noua planeta de la soare, cu o capsula pe care scrie USL! Inainte de a lansa anumite afirmatii in spatiul public mai intreaba, in stanga, in centru, dar nu la sediul partidului, dar si in dreapta, cam cum sunt treburile in invatamant. Ne-am saturat de asemenea discursuri demagogice, populiste, politicianiste si rupte de realitate. Saptamana Scoala altfel e saptamana in care se desfasoara doar activitati extracurriculare (altele decat curricula scolara) si extrascolare (altele decat activitatile scolare). Toate ministerele educatiei postdecembriste sunt de acord ca excursiile, vizitele la muzee, case memoriale si alte obiective turistice, vizionarea unor spectacole de teatru, film etc. sunt activitati extracurriculare si extrascolare. Ce ar trebui sa facem in aceste zile cu elevii, sa ne uitam la tabla cum creste creta?Ar fi bine sa ai puterea de a recunoaste ca facand acele afirmatii, total gratuite, ai gresit. Sau, mai curand, ai gresheet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *