Ziua porţilor deschise în şcolile care au clase pregătitoare, pe 6 aprilie

mihaela hunca mart13
Mihaela Hunca, inspector sef ISJ

Unităţile de învăţământ care organizează clase pregătitoare vor fi deschise, pe 6 aprilie, spre vizitare pentru părinţi şi copii. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a decis să organizeze, pe 6 aprilie, între orele 8,00 şi 16,00, Ziua Porţilor Deschise în toate şcolile care fac înscrieri în învăţământul primar. Asta pentru ca părinţii să decidă în cunoştinţă de cauză şcoala la care doreşte să-şi înscrie copilul şi să vadă dotările acestor unităţi. Înscrierile copiilor se vor putea face atât la şcoală, cât şi on-line. Potrivit estimărilor IŞJ, în învăţământul primar ar urma să se înscrie 4016 copii.

Părinţii vor putea vizita spaţiile în care vor funcţiona clasele pregătitoare şi pentru a purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. În acest fel, familiile vor putea fi informate asupra ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ, pentru a asigura transparenţa procesului de înscriere în învăţământul primar„, a precizat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Şefa IŞJ susţine că circumscripţiile şcolare vor fi cele de anul trecut, cu precizarea că părinţii vor putea decide la ce şcoală mai apropiată îşi poate înscrie copilul, în limita locurilor disponibile, nefiind obligatorie înscrierea la şcoala de circumscripţie şcolară.

Inspectoratul Şcolar va transmite Ministerului Educaţiei propuneri de la nivelul judeţului privind clasele pregătitoare. Anul acesta, clasele pregătitoare vor fi organizate în şcoli, în mediul urban, şi la grădiniţe, în mediul rural, în special în scolile unde sunt clase simultane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *