Vezi câte gradaţii de merit se vor da anul acesta!

cadre didacticeAnul viitor nu vor mai fi acordate gradaţii de merit în învăţământ, susţin reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar. Şi asta pentru că, spune Iuliana Nacu, liderul SIP, din 2014 intră prima serie de beneficiari ai gradaţiilor pe o perioadă de cinci ani. În schimb, anul acesta vor fi acordate 180 gradaţii de merit, iar dosarele vor fi evaluate mai obiectiv.

„Aceste gradaţii, chiar dacă sunt calculate oficial, implică totuşi o oarecare rezervă de apreciere a dosarelor, pentru că la anul nu va fi nicio gradaţie. Anul viitor intră prima serie de cinci ani care ar fi trebuit să termine gradaţia la anul, nu termină la anul ci peste doi ani. Atunci, aprecierea va fi mai strictă„, a spus Iuliana Nacu.

 Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a stabilit, vineri, fişele de evaluare pentru gradaţiile de merit din acest an. Începând de pe 15 martie şi până pe 11 aprilie, se depun la IŞJ dosarele care conţin documentele justificative pentru activitatea cadrului didactic, urmând ca între 25 aprilie şi 3 mai să aibă loc verificarea dosarelor de către o comisie constituită la niveluzl IŞJ. 

Numărul de gradaţii care se acordă se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar se scade numărul de gradaţii acordate în ultimii patru ani, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă de cinci ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *