Direcţia de Sănătate Publică, transformată în oficiu, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă în staţie

directia de sanatate publicaPrin reorganizarea Direcţiilor de Sănătate Publică se vor realiza opt autorităţi de sănătate regionale, cu personalitate juridică. Ministerul Sănătăţii a spus dezbaterii publice hotărârea privind reorganizarea direcţiilor de sănătate publică. Astfel, la nivel de ţară direcţiile de sănătate publică se reorganizează în opt autorităţi regionale de sănătate publică, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică şi în subordinea cărora funcţionează 34 de oficii judeţene de sănătate publică şi alte unităţi cu personalitate juridică.

Oficiile judeţene de sănătate publică vor fi subordonate autorităţilor regionale de sănătate publică şi vor avea un departament de supraveghere în sănătate publică şi birou de control în sănătate publică. La consiliile judeţene se transferă structura de avize şi autorizări pe proprie răspundere a structurilor nemedicale.

Personalul din DSP-urile care vor fi reorganizate, va trece, o parte, la consiliile judeţene sau la cele municipale, o parte la autoritatea regională, iar medicii şi asistentele vor fi direcţionaţi către spitale. Vor exista însă şi disponibilizări de personal.

Şi serviciile judeţene de ambulanţă vor fi reorganizate. Potrivit proiectului, la nivel de ţară vor exista opt servicii judeţene de ambulanţă, în subordinea cărora vor funcţiona, de asemenea, 33 de staţii judeţene de ambulanţă. Serviciile judeţene de ambulanţă nu vor mai avea personalitate juridică.

Cel mai târziu până pe 15 mai va fi finalizat procesul normativ privind reorganizarea, urmând ca apoi să fie emise actele subsidiare acestora – hotărâri de guvern sau ordinele de ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *