Spitalul din Darabani a fost redeschis oficial

inaugurare spital darabaniSâmbătă a fost oficial redeschis Spitalul orăşenesc din Darabani, închis în urmă cu doi ani. Autorităţile judeţene au participat, sâmbătă, la tăierea panglicii noii unităţi medicale, care va funcţiona ca secţie exterioarîă a Spitalului Judeţean Mavromati.

La eveniment au participat o parte dintre autorităţile implicate, printre care parlamentarii Andrei Dolineaschi, Doina Federovici, Costel Şoptică şi Corneliu Aroşoaie, primarul de Darabani.

„Mă bucur că s-a redeschis acest spital. Era o necesitate pentru zona Darabanilor, o zonă mare şi cu mulţi locuitori. Pentru ca acest lucru să fie posibil au făcut eforturi parlamentari de Botoşani precum Şerban Mihăilescu, Andrei Dolineaschi, Tamara Ciofu, Costel Şoptică. Nimeni nu a spus „nu”. Nici Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, nici ministrul de resort care a căutat o formă legală pentru ca dărăbănenii să aibă aproape ajutorul medical. Au fost şedinţe de consiliu local şi consiliu judeţean de îndată, special pentru a se redeschide spitalul. Vă doresc multă sănătate şi succes!”, a declarat, cu ocazia inaugurării, prefectul Costică Macaleţi.

Unitatea medicală are 20 de paturi, din care jumătate sunt pregătite pentru copii. Dotat cu aparatură, laborator de analize şi radiologie, secţia dărăbăneană a Spitalului Judeţean, pentru ca acesta este statutul legal, îşi va îmbunătăţi echipamentele în timp, cel puţin aşa sună asigurările date de primarul oraşului din nordul judeţului.

One thought on “Spitalul din Darabani a fost redeschis oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *