Procesul de restructurare a DSP şi CAS va fi definitivat în 2014

soptica, grigoras si sorescuDeputatul liberal Costel Şoptică a venit cu precizări suplimentare vizavi de procesul de reorganizare a caselor de asigurări de sănătate şi a direcţiilor de sănătate publică. El a spus că prin restructurarea anunţată la nivelul instituţiilor menţionate nu se doreşte decât modernizarea sistemului public de sănătate şi că această măsură va duce la o economie în buget de peste 50 milioane euro.

Această restructurare porneşte de la un principiu: mai puţini bani pentru birocraţie, mai mulţi bani pentru pacienţi. Restructurarea se va face în două etape: o primă etapă va fi aceea în care vor rămâne birouri în continuare la nivelul judeţelor. Se vor finaliza contractele care sunt în derulare sau cele care vor trebui făcute pentru 2013, iar a doua etapă va fi aceea pentru 2014. Abia în 2014 se va definitiva acel proces de restructuare a CAS şi DSP. O parte din atribuţii se vor duce către consiliile judeţene, iar o altă parte din atribuţii, care vor avea caracter general, se vor duce către structurile regionale„, a precizat Şoptică.

El susţine că va exista o dezbatere publică pe proiectele de lege propuse de Ministerul Sănătăţii. Deputatul botoşănean a precizat că oamenii din sistem vor fi absorbiţi de alte instituţii, inclusiv de spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *