Sindicaliştii botoşăneni cer parlamentarilor o lege unitară a salarizării pentru bugetari

orosanu si chiruSindicaliştii au cerut, vineri, parlamentarilor botoşăneni o lege privind salarizarea unitară a bugetarilor. Ştefan Ţarcă, liderul CNSLR Frăţia, filiala Botoşani, a declarat că actuala lege a salarizării produce dezechilibre foarte mari. El a spus că nu este normal ca două persoane care au aceeaşi calificare şi muncesc în aceeaşi instituţie să primească salarii diferite.

Ar trebui rezolvate aceste lucruri, pentru că este inechitabil. Dacă eu fac aceeaşi muncă sau poate mai mult decât colegul meu, iar el primeşte mai mult, mă simt frustrat„, a spus Ţarcă.

Aceeaşi problemă a fost ridicată şi de Marius Oroşanu, preşedintele Cartel Alfa, filiala Botoşani.

Să facem să intre în vigoare o lege unitară pentru cei din sectorul bugetar, pentru că pe măsură ce trece timpul nu facem decât să mărim nişte inechităţi„, a precizat Oroşanu.

La întâlnirea cu sindicaliştii au participat parlamentarii Tamara Ciofu, Andrei Dolineaschi, Doina Federovici, Verginel Gireadă, Costel Şoptică, Mihai Baltă, Viorel Grigoraş şi Corneliu Popescu. Au absentat Roxana Anuşcă Ţurcanu, Cristian Roman şi Şerban Mihăilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *