Curs pentru copii autişti şi cu sindromul Down

Tamara Ciofu
Tamara Ciofu

Sâmbătă, 16 martie , ora 16:00 va avea loc primul modul al Cursului pentru copii autisti si sindromul Down, a declarat parlamentarul botoşănean, Tamara Ciofu. Cursul se desfasura la Incubatorul de afaceri din Botosani (vis-a-vis de restaurantul Miorita).

La curs s-au înscris 42 de persoane. O mare parte din cei înscrisi sunt părinti ai copiilor cu CES. Alti cursanti sunt cadre didactice care doresc să se specializeze în vederea integrării copiilor cu CES în învătământul de masă.

Cursul va fi tinut de domnul profesor Mitasov Tudor si alti psihologi de la CRISP.

Initiativa promovarii acestui curs  apartine doamnei dr. Tamara Ciofu. Dumneaei a prezentat în toamna anului 2012 situatia alarmantă a numărului mare de copii cu CES (în special autisti).

 Aceasta actiune se bucura de sprijinul Primariei Municipiului Botosani, prin domnul primar Ovidiu Portariuc, care pentru a putea crea conditiile necesare desfasurarii optime a cursului, a pus la dispozitie spatiul din incinta Incubatorului de Afaceri.

Solicitarea pentru sustinerea acestui curs a fost facuta de Asociatia pentru copii IL GIROTONDO, care isi desfasoara activitatea in Botosani, ca o organizatie nonprofit pentru copiii proveniti din medii defavorizate (probleme socio-economice, familii monoparentale, familii numeroase) către Primăria Botosani si catre doamna deputat dr. Tamara Dorina Ciofu.

Asociatia a dorit să întindă o mână de ajutor familiilor nevoiase ce au copii cu astfel de probleme.

Deoarece persoanele care au urmat acest curs cu ani în urmă si au practicat tehnicile învătate cu copii cu CES au avut rezultate deosebite : copii sunt aproape de limita normalului , merg la scoală în învătământul de masă si au rezultate bune.Acest lucru si-l doreste orice părinte. Rezultatele sunt mai vizibile dacă si părintii vor cunoaste aceste tehnici. Ei vor continua munca terapeutului acasă. Astfel, progresul va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *