Ovidiu Portariuc s-a întâlnit, joi după-amiază, cu primarii din Zona Metropolitană

primari din judet la intalnirea cu portariucPrimarii mai multor comune din judeţul Botoşani s-au întâlnit, joi, cu edilul municipiului Botoşani Ovidiu Portariuc, pentru a purta discuţii cu privire la derularea unui proiect comun de informatizare a activităţii administraţiei. Portariuc le-a explicat celor şapte primari prezenţi că proiectul nu poate fi accesat, dacă Primăria Botoşani nu se asociază cu încă zece comune.

Vrem să creăm o reţea de comunicaţii între primăriile partenere, numărul minim este de zece unităţi administrativ-teritoriale, maxim 15, cu un server central care va fi probabil la Primăria municipiului Botoşani, pentru a optimiza costurile. Fiind judeţe care nu participă la acest proiect, avem şanse  mari să putem accesa. Proiectul este unul de viitor. În momentul în care vom avea o infrastructură de comunicaţii, avem scădere de costuri„, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

primari din judet la intalnirea cu portariucContribuţia primăriilor va fi de 2% din proiect, cea mai mare parte a costurilor urmând a fi suportată de Primăria Botoşani.

Astfel de proiect pot obţine o valoare maximă a finanţării de 4,5 milioane de lei şi de minimum 3,82 lei.

La discuţii au participat primarii de Roma, Gheorghe Bîrliga, de Vlădeni, Voicu Murariu, de Corni, Dorel Dorneanu, de Curteşti, Dumitru Viţel, de Stăuceni, Cozmin Epuraş, de Mihai Eminescu, Aneta Gireadă, de Vorona, Aurel Ştefan, de Răchiţi, Gheorghe Iacob, dar şi viceprimarul de Băluşeni, Dinu Câşlaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *