Prefectul: Sunt convins că vizita domnului Mircea Pop va fi benefică pentru drumurile din Botoşani

Mircea Pop la BotosaniDirector general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, prezent miercuri la Botoşani, a fost pus la curent cu toate detaliile privind starea arterelor de circulaţie care străbat şi leagă judeţul de restul ţării. Alături de prefectul Costică Macaleţi, oficialul a străbătut peste 300 de kilometri de drum naţional botoşănean, însoţit de parlamentarii Andrei Dolineaschi, Şerban Mihăilescu, Doina Federovici, Tamara Ciofu, Mihai Baltă, dar şi de primarul Ovidiu Portariuc. De altfel, pe traseul Flămânzi – Botoşani- Bucecea- Dorohoi – Darabani, Mircea Pop s-a întâlnit şi cu primarii din celelalte oraşe, iar la Păltiniş a purtat o discuţie cu 7 primari din zona de Nord, aceştia arătându-se interesaţi, în mod special, de reabilitarea drumului naţional 24C.

Şefului CNADNR a fost rugat insistent de toţi cei cu care s-a întâlnit să găsească soluţii la toate problemele expuse, prezentându-i-se statisticile negre cauzate de starea drumurilor spre Iaşi şi Suceava, dar şi necesitatea intervenţiilor din perspectiva turului ciclist ce se va organiza şi în acest an la Botoşani.

 Specialistul din fruntea CNADNR, care a fost însoţit şi de Ovidiu Mugurel Laicu, şeful Direcţiei Regionale Iaşi a companiei, a concluzionat în final că va căuta soluţii financiare pentru reparaţii şi reabilitări, astfel încât starea drumurilor botoşănene să se îmbunătăţească. S-a discutat despre finanţări din bugetul companiei naţionale dar şi despre varianta asigurării studiilor de fezabilitate şi proiectelor de reabilitare din fonduri europene, în atenţie fiind traseul Botoşani- Târgu Frumos.

  „Cert este că există bunăvoinţă şi sunt convins că vizita domnului Mircea Pop va fi benefică pentru investiţiile pe drumurile din Botoşani. Am făcut tot posibilul ca această vizită să fie extrem de utilă astfel încât domnul Pop să-şi facă o imagine reală a situaţiei.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi.

Incursiunea directorului general al CNADNR pe drumurile naţionale ale judeţului Botoşani a venit în urma insistenţelor parlamentarilor de Botoşani dar şi a sarcinii trasate în acest sens lui Mircea Pop de către premierul Victor Ponta. Primul ministru i-a dispus directorului general să inspecteze tronsonul Rădăuţi-Prut – Manoleasa şi să găsească soluţiile tehnice care se impun.

Sursa: comunicat presa Instituţia Prefectului

One thought on “Prefectul: Sunt convins că vizita domnului Mircea Pop va fi benefică pentru drumurile din Botoşani

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Felicitari d-le Prefect pt. initiativa aducerii in Botosani a acestui domn de la CNADR. Deasemeni felicit parlamentarii PSD care au sustinut iniativa. Vrem mai mult de la parlamentarii PSD. Succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *