Primăria amenajează loc pentru picnic vizavi de parcul Cornişa

controale picnicMunicipalitatea va amenaja anul acesta un spaţiu pentru picnic vizavi de parcul Cornişa. În zonă va fi amenajat un loc special pentru grătare, însă vor fi montate şi bănci. Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoşani, a declarat că a fost prinsă în buget o sumă pentru realizarea zonei de picnic.

Va fi un spaţiu împrejmuit. Arhitecţii Primăriei ne vor da o sugestie vizavio de modul cum ar trebui să arate acest spaţiu. Vor fi, de asemenea, şi pubele pentru deşeuri. Sunt chestii clare reglementate prin Legea Picnicului, pe care trebuie să le ducă la îndeplinire atât municipalitatea cât şi cei care merg acolo„, a spus Cosmin Andrei.

Legea Picnicului, adoptată anul trecut, vine cu amenzi drastice pentru cei care vor face focul şi vor mânca mititei în alte locuri decât cele amenajate. Autoritatea publică locală sau centrală este obligată, potrivit legii, să prevadă în bugetul propriu sumele necesare asigurării şi funcţionării zonelor de picnic şi să includă clauze aferente salubrizării zonelor în care se desfăşoară activitatea de picnic în contractul cu operatorul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *