Panică în rândul angajaţilor CAS şi DSP de la anunţul ministrului Sănătăţii

Doru Culiceanu, presedinte Colegiul Medicilor Botosani
Doru Culiceanu, presedinte Colegiul Medicilor Botosani

Anunţul făcut de ministrul Eugen Nicolaescu privind desfiinţarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor de asigurări de sănătate a iscat panică în rândul angajaţilor. Medicul Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului Medicilor Botoşani, a declarat că a fost contactat de mai mulţi angajaţi ai acestor instituţii, care şi-au exprimat temerea că vor rămâne pe drumuri.

Culiceanu susţine însă că declaraţia ministrului Sănătăţii a fost în pripă şi că de fapt ar fi vorba de o reorganizare a Direcţiei de Sănătate Publică şi a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în contextul regionalizării.

Domnul ministru nu a avut timp să fie explicit. Practic, desfiinţarea este un cuvânt cam dur. Cred că de fapt este o reorganizare. În strategie şi ceea ce s-a discutat, se doreşte pregătirea acelor regiuni. Vom putea discuta de o casă regională, iar titulatura caselor judeţene nu va mai fi de case judeţene, ci birouri, servicii. Probabil se va modifica şi organigrama, dar desfiinţare nu poate fi vorba. Am fost contactat de angajaţi şi îşi exprimau temerea şi îngrijorarea„, a precizat Doru Culiceanu.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că direcţiile de sănătate publică şi casele judeţene de asigurări de sănătate vor fi desfiinţate în cel mai scurt timp.

One thought on “Panică în rândul angajaţilor CAS şi DSP de la anunţul ministrului Sănătăţii

  1. Foarte bine Domn Ministru, f.f.bine sa plece cei de la dsp ca numai pe influente stau. Cind ii cauti sunt la pescuit, la vanatoare……..de …!!!!! Carmol sa plece cu bomonica lui. Toti fara de lege stau acolo si mananca banii statului. Ne persifleaja, ce rol mai au? Oricum cind ii cauti nu siant la serviciu. Si fara fiola iti dai seama daca stai linga humelnicu cat singe in alcool are. Dar cred ca nu-l mai priposeste nimeni….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *