Directorul DJPD, Geanina Pintilii, va primi daune materiale şi de la Colegiul Medicilor şi CAS Botoşani

Actualul director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Gianina Pintilii, a obţinut o victorie în instanţă şi în faţa Colegiului Medicilor din Botoşani, respectiv a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.  După ce i-au fost invalidate şase concedii medicale, luate în perioada când a fost destituită de la conducerea DJDP, ea a dat în judecată cele două instituţii solicitând revocarea măsurii privind invalidarea concediilor medicale. Instanţa botoşăneană i-a respins cererea, însă a obţinut câştig de cauză la Curtea de Apel Suceava.

Cele şase certificate medicale au fost invalidate în 2008 de către o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai CAS Botoşani şi Colegiul medicilor.

Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului Medicilor Botoşani, consideră că decizia instanţei a fost nedreaptă şi a adus atingeri corpului medical.

M-a supris decizia judecătorească obţinută de doamna Pintilii. Noi nu am contestat diagnosticele doamnei, ci pur şi simplu metodologia, respectiv cum a fost internată, cum a obţinut certificatele medicale. Confirm legislaţiei, s-a constituit o comisie mixtă CAS-Colegiul Medicilor, care a analizat înscrisurile documentelor şi s-a ajuns la concluzia că au fost vicii de formă în eliberarea acelor documente. Nu ne-am aşteptat ca decizia instanţei să fie că ar fi fost vreo culpă a acestei comisii şi să cadă în sarcina celor care au făcut parte din acea comisie obligativitatea de a da şi unele despăgubiri morale. Mi se pare decizia instanţei mai ciudată. Nu s-a ţinut cont de argumentele profesioniste. Practic, prin această decizie, instanţa a închis orice cale de legătură, şi eu nu mai am autoritatea morală şi profesională să mai propun experţi în anumite speţe, când aceşti oameni se văd cu un blam asupra lor şi nu au nicio vină„, a precizat medicul Doru Culiceanu.

Geanina Pintilii a cerut Casei de Asigurări de Sănătate şi Colegiului Medicilor daune morale de 25.000 lei.

Şi Consiliul Judeţean Botoşani va trebui să îi achite peste 200.000 de lei. Instituţia a fost învinsă în instanţă de Geanina Pintilii, care a fost concediat în luna noiembrie 2008, pe când se afla în concediu medical.

2 thoughts on “Directorul DJPD, Geanina Pintilii, va primi daune materiale şi de la Colegiul Medicilor şi CAS Botoşani

  1. medicii din cadrul Colegiului Medical Botoşani care i-au anulat nişte concedii medicale despre care tot spitalul ştia că erau eliberate la mica înţelegere, graţie unei rude ale sale şi a unor intervenţii „de sus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *