Hrană caldă pentru copiii de la Şcoala 16

masa calda copiiUn număr de 35 de elevi de la Şcoala Gimnazială  nr. 16 ,Sfânta Maria” Botoşani va beneficia, începând de marţi, zilnic,  de o masă caldă gratuită oferită  la prânz de Fundaţia Star Of Hope Romania, în  cadrul proiectului “Nu abandona şcoala”. Acesti elevi provin din familii monoparentale, părinţi plecaţi în străinătate sau din familii cu o situaţie materială precară. Proiectul are ca scop prevenirea abandonului şcolar şi se derulează în parteneriat cu Consiliul Local Botoşani.

Pe lîngă masa caldă  gratuită ce li se oferă elevilor, angajaţii Fundaţiei Star Of Hope supraveghează zilnic efectuarea temelor , astfel elevii nu rămân în urmă cu lecţiile, ceea ce conduce la evitarea abandonului  sau eşecului şcolar.

Misiunea Fundaţiei Star Of Hope este aceea de a ajuta copiii cei mai nevoiaşi pentru a avea o viaţă mai bună, să crească şi să se dezvolte într-un climat de demnitate şi încredere, de valorizare a fiinţei umane. Proiectul se va derula şi în anul şcolar următor şi ne-am propus să –l extindem încât mai mulţi elevi să beneficieze de acest program”, declară prof. Marius Cristian Gherasim,  directorul Şcoalii Gimnaziale  nr. 16 ,,Sfânta Maria “ Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *