Deputatul Şoptică: Scandalul laptelui afectează puternic industria din România

costel sopticaDeputatul liberal Costel Şoptică, care este secretarul Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, a reacţionat, şi el, în cazul scandalului privind laptele toxic de pe piaţa românească. Îngtr-o declaraţie politică făcută marţi, el a atras atenţia că „acest lucru dăunează mult economiei româneşti, lovind în  producătorul agricol, în industria alimentară, dar şi la nivelul consumatorului din România”.

Acest tip de campanii pot avea efecte devastatoare pe termen mediu: industria noastră va fi la pământ şi pe fondul neîncrederii consumatorilor vom ajunge să mâncăm preferenţial produse din ţări terţe”,  a afirmat Şoptică. 

În aceeaşi declaraţie, el arată că „România, prin activitatea desfăşurată de către ANSVSA,  a reuşit să iasă din zona suspecţilor privind trasabilitatea alimentelor”, apărând astfel „interesul naţional.

El susţine că scandalul privind laptele infestat cu aflatoxină „se datorează unor declaraţii lipsite de profesionalism din partea Ministerului Agriculturii”.

„După multitudinea de articole, emisiuni, reportaje anchetă, difuzate în ultimele 2-3 săptămâni, consecinţa este una dureroasă: producătorul român este afectat direct, descurajat,  iar consumatorul este bulversat şi panicat, în consecinţă avem premisele unui faliment în linie producător-industrie-consumator”, a adăugat Şoptică, care îl roagă pe ministrul Daniel Constantin să acorde mai mult timp politicilor agricole, strategiilor de interes pentru fermierii români, pentru a realizarea unei pieţe sigure în aşa fel încât fermierul român să prospere de la an la an.

One thought on “Deputatul Şoptică: Scandalul laptelui afectează puternic industria din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *