Primăria a amendat firma RVG Speed

autobuz RVG Speed BotosaniPrimăria municipiului Botoşani a sancţionat, la sfârşitul săptămânii trecute, firma familiei senatorului liberal Viorel Grigoraş. Prin intermediul Poliţiei Locale, municipalitatea a aplicat societăţii RVG Speed o amendă de 500 de lei pentru că a circulat pe străzile centrale ale municipiului Botoşani fără a plăti taxa de liberă trecere.

Un autobuz al RVG Speed a fost oprit pe strada Mihail Kogălniceanu şi, pentru că nu avea taxa de utilizare a străzilor plătită, şoferul a fost sancţionat cu 1.000 de lei.

Am cerut Poliţiei Locale să efectueze nişte controale foarte ferme care să se termine cu sancţiuni. A fost o perioadă în care am dat avertismente, dar am transmis un mesaj clar transportatorilor că trebuie să plătească această taxă de liberă trecere. Sancţiunile vor fi aplicate pentru absolut oricine, fără a fi tratat discreţionar”, susţine viceprimarul Cosmin Andrei.

Administraţia locală susţine că doar câteva firme, în special cele care fac aprovizionarea supermarketurilor şi cele din construcţii, plătesc astfel de taxă. Cea mai mare problemă pentru municipalitate o reprezintă firmele de transport persoane ale căror mijloace de transport acced în zona centrală, însă nu plătesc taxă de liberă trecere.

Pentru noi, aceste taxe sunt o sursă importantă de venit la bugetul local, care ar trebui să se găsească în întreţinerea străzilor”, a mai spus viceprimarul.

Taxa de liberă trecere este de 2,5 lei/zi pentru maşinile mai mici de 5,5 tone, de 4,8 lei/zi pentru maşinile cuprinse între 5,5 şi 10,5 tone, 6 lei/zipentru maşinile înytre 10,5 şi 20 de tone şi 9,6 lei/zi pentru maşinile care depăşesc 20 de tone.

7 thoughts on “Primăria a amendat firma RVG Speed

  1. Da pentru ca autobuzele si microbuzele RVG , Microbuzul, Lik, etc parcheaza printre aleiile inguste dintre blocurile municipiului de ce nu dati amenda ? Eu stiu ca pentru a primi licenta toti transportatorii tre sa faca dovada unui spatiu special amenajat pentru parcarea acestor vehicole . Poate aude cineva de la primarie caci cei de la politia locala si/sau comunitara nu vad nu aud decit la comanda cui stim noi da nu spunem (sic!).

  2. Domnule Primar,mai bine ne ajutati cu locuri de munca,sau cu acordul de „prima casa”,faceti cv ptr noi,nu ii cautati vb lui George”buba”lui Grigoras,mai bine ne ajutati cu cv,lasati palavrageala si mancarimea deoparte….ar trebui sa faceti cv ca va cam trece timpul si nu ati realizat nimic,si ati promis atat de multe…..asa ca vedeti va de mizeria din ochii tai,si apoi a senatorului….el incet cu incet realizeza cate cv,dar tu….asa ca apuca te odata de proiecte le acelea,d care tot t lauzi ca l ai

  3. Felicitari pentru corectitudine si curaj!Legea trebuie respectata de toti indiferent de statut,avere sau pozitie sociala!Bravo!

  4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Armageddon mai documenteaza-te ! Denumirea firmei este LYK si unde o sa ia omul microbuzul daca pleaca dimineata sau in miezul noptii in cursa ? In casa ? E normal sa ai masina la indemana mai ales daca spatiul de garare al firmei este undeva la iesire din oras si tu nu dispui de masina personala. Tema articolului era alta 🙂 Taxa de libera trecere nu locurile de parcare 🙂

  5. Alex, daca erau soferii pe camioane, autobuze, sau vatmani pe tranvaie era normal sa le aiba la indemana?…acasa. Oare ce face pilotul de avion?!
    Referitor la taxa, trebuia platita. Nimeni nu e mai presus de lege. Nici macar Grigoras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *