Vezi ce probleme au fost dezbătute la Bruxelles, unde a participat şi şefa IŞJ!

mihaela hunca martie 2013Educaţia devine prioritară la nivel european şi va primi o finanţare mai mare, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, care în urmă cu mai bine de o săptămână s-a întâlnit cu reprezentanţii Comisiei Europene, pe componentele educaţie şi cercetare, pentru a dezbate problemele învăţământului european. Potrivit şefei IŞJ, la Comisia Europeană de la Bruxelles s-a pus în discuţie problema învăţământului rural, a abandonului şcolar, însă s-a discutat şi despre autonomia şcolară.

Problema pe care am pus-o în discuţie şi pe care dorim să o rezolvăm în învăţământul românesc este să încercăm să diminuăm discrepanţa dintre învăţământul rural şi cel urban. Şi aici mă refer inclusiv la condiţii. O altă problemă europeană; se vrea să se facă mai mult sport, să se susţină activitatea sportivă pentru că se pleacă de la ideea de prevenire a sănătăţii„, a precizat Mihaela Huncă.

Delegaţia din România a mai fost informată că în perioada imediat următoare vor fi deschise noi linii de fonduri europene care vor trebui accesate de unităţile de învăţământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *