Proxeneţi arestaţi după ce au obligat o elevă să se prostitueze într-o garsonieră din Botoşani

catuse pe mainiDoi indivizi au fost arestaţi preventiv aseară de judecătorii Tribunalului Suceava, fiind acuzaţi că aproape un an de zile au fost „peştii” unei prostituate minore, elevă în clasa a X-a.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au cerut arestarea celor doi suspecţi, în urma extinderii cercetărilor în dosarul elevei de 17 ani exploatată sexual luni în şir pe raza municipiului Rădăţi şi obligată să facă sex pe bani în contul unei datorii pe care o avea faţă de un individ care i-a împrumutat 1.000 de lei pentru a-şi plăti datoriile la internatul liceului la care învăţa.

Minora, care provine dintr-o familie dezorganizată, a trecut prin experienţe traumatizante, fiind sechestrată şi agresată fizic. Avea 15-20 de clienţi pe zi, iar toţi banii îi erau luaţi de proxeneţi. Întreaga poveste a fost prezentată într-o ediţie anterioară a cotidianului nostru, la acea vreme (ianuarie 2013), fiind arestaţi preventiv doi suspecţi, Viorel Alexandru Nechita (24 de ani), din comuna botoşăneană Cristeşti, şi Ionel Calancea (21 de ani), zis „Budău”, din oraşul Vicovu de Sus.

Un alt treilea suspect, Bogdan Crihan (21 de  ani), tot din comuna Cristeşti, a fost lăsat în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

 50 de lei, partida de sex normal sau oral

În continuarea cercetărilor acestui caz, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, au identificat o altă victimă, o adolescentă de 16 ani.

Aceasta, susţin procurorii, a fost traficată sexual, în perioada ianuarie 2012-februarie 2013, pe raza municipiului Botoşani, în garsoniera unui anume Răzvan Durleşteanu (36 de ani), acesta fiind ajutat în racolarea clienţilor pentru prostituata minoră şi de un alt suspect, Cătălin Talabă (28 de ani), ambii din municipiul Botoşani.

Cei doi sunt din municipiul Botoşani şi au primit aseară mandate de arestare preventivă, fiind încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Spre deosebire de primul caz, cea de-a doua victimă a fost de acord să se prostitueze şi i-a cerut lui Durleşteanu să o găzduiască la el şi să o lase să facă sex pe bani în garsoniera lui.

Audiată de procurori, eleva prostituată a mărturisit că a început să-şi vândă corpul pentru servicii sexuale la scurt timp după ce a intrat la un liceu din Botoşani, iar tariful practicat era de 50 de lei pentru un „număr”, reprezentând sex oral şi normal.

 Clienţii, chemaţi seara, pentru că în restul zilei prostituata era la şcoală

Cu mama plecată la muncă în străinătate şi tatăl locuind singur într-o comună botoşăneană, minora s-a gândit să se întreţină din prostituţie, părinţilor spunându-le că stă împreună cu prietenul ei, Răzvan (n.r. – Durleşteanu), care în realitate era „peştele” ei.

După sărbătorile pascale de anul trecut, pe fir a intrat şi un amic de-al lui Durleşteanu, Cătălin Talabă care, taximetrist de profesie, s-a oferit să găsească şi el clienţi şi să o transporte pe minoră la clienţi.

Cei doi, susţin procurorii, ştiau că prostituata este minoră.

Anchetatorii au interceptat telefonul lui Durleşteanu, în mai multe convorbiri acesta discutând cu diverşi clienţi şi cerându-le să vină seara pentru relaţii sexuale, întrucât în restul zilei, minora „e la şcoală”.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru infracţiunea de trafic de minori.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *