Preşedintele CJ: Producătorii de lapte din judeţ vor avea de suferit în urma scandalului cu laptele contaminat

Florin Turcanu vorbind la telefonPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, îl acuză pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, că a „speriat” din nou producătorii, după ce a anunţat că o cantitate de lapte care conţine aflatoxină, cu efect cancerigen, a fost retrasă de pe piaţa din România. Ţurcanu susţine că este prea mult spectacol pentru nimic. El spune că se discută de o firmă-două implicate în acest caz, în timp ce în România sunt sute sau chiar mii de producători, iar din cauza acestui nou scandal investitorii şi fermierii vor avea de pierdut. Preşedintele CJ a declarat că la fel s-a întâmplat şi cu scandalul cărnii de cal, când firme din România, printre care şi una din judeţul Botoşani, au fost implicate fără să aibă vreo vină, iar acum nu mai reuşesc să îşi vândă marfa.

Nu este moral şi corect cum a procedat domnul ministru. Acum a speriat din nou producătorii. Jumătate din carne nu se mai vinde. Producătorii şi crescătorii au probleme. În judeţ, dar şi în România, vor fi mari probleme pentru că lumea nu va mai consuma lapte, că a ieşit public cu o chestiune care nu este corectă şi nu este benefică pentru România. Investitorii şi fermierii din judeţul Botoşani vor avea foarte mult de pierdut. Suntem un judeţ recunoscut, care producem lapte şi cred că vom avea mult de suferit. Toţi producătorii din judeţ sunt speriaţi după ce au văzut declaraţia, pentru că ei nu au nicio problemă, dar va fi sigur afectată distribuirea de produse lactate în România şi în exterior. Au credite bancare, angajaţi, marfă pe stoc, contracte vîn derulare, iar o declaraţie neinspirată va coborâ nivelul vânzărilor„, a precizat Florin Ţurcanu.

One thought on “Preşedintele CJ: Producătorii de lapte din judeţ vor avea de suferit în urma scandalului cu laptele contaminat

  1. Mai, Turcanule, este corect ca populatia sa fie informata la timp pentru a se evita imbolnavirea in masa.. Adevarul este ca multi fermieri – chiar si din judetul Botosani – nu respecta in totalitate regulile de igiena si nici de alimentatie a animalelor iar medicii veterinari nu-si fac datoria. In plus,
    in judetul Botosani nu sunt laboratoare bine dotate pentru a analiza ,,la singe produsele de origine animala.
    Lasa-te de goange! Ce, esti legat mai mult de fermieri decat de administratia publica? Fa-ti datoria de presedinte si lasa-i pe fermieri; acestia sunt invitati sa-si bage mintile in cap si sa livreze lapte si produse lactate de cea mai buna calitate.Dumneata nu vezi ca o buna parte a smintinii de la societatile comerciale livrata pe piata Botosaniului nu poate fi consumata datorita adaosurilor de substante ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *