Tamara Ciofu: Continuă acţiunea de testare gratuită a glicemiei şi masurarea tensiunii

Deputatul PSD Tamara Ciofu, împreună cu Primăria Botoşani, va continua şi în ziua de 8 Martie acţunea de testare gratuită a glicemiei şi de măsurare a tensiunii arteriale pentru locuitorii din municipiu. Astfel, botoşănenii care vor dori să beneficieze gratuit de aceste servicii vor avea la dispoziţie două corturi, cu personal medical de specialitate, ce vor fi cadre medicale care masoara tensiune la Botosaniamplasate între orele 12:00 – 14:00 în zona Pieței Mari și a Pietonalului Unirii.

La sfârşitul săptămânii trecute când am organizat acţiunea de testare gratuită a glicemiei şi de măsurare a tensiunii arteriale am primit foarte multe solicitări din partea botoşănenilor, s-au efectuat 300 de testari, şi am hotărât să continuăm aceste activităţi. Iată că mâine, de 8 Martie, o voi face din nou şi am în vedere să extind aceste acțiuni şi în alte localităţi, asa cum am facut-o si saptamana trecuta, pentru că eu la Bucureşti reprezint judeţul Botoşani şi nu doar Colegiul 6, unde am fost aleasă ca deputat”, a declarat Tamara Ciofu. 

Testele de glicemie și măsurarea tensiunii arteriale nu sunt analize medicale complexe, dar au un rol important în prevenirea unor afecțiuni medicale destul de frecvente, cum e diabetul sau bolile cardiovasculare. „Scopul acțiunii e de a promova  controlul medical preventiv în rândul botoșănenilor„, a explicat medicul și deputatul Tamara Ciofu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *