Consilierul judetean Dorin Ciustea, nemultumit de modul cum a fost repartizat bugetul. Vezi detalii!

sedinta cjNemultumiri in sedinta de Consiliu Judetean de la modul cum a fost repartizat bugetul primariilor din judet. Consilierul judetean Dorin Ciustea a acuzat ca o parte dintre primarii au fost favorizate primind sume importante de bani, in timp ce alte primarii precum Albesti si Cristesti au primit sume nesemnificative, respectiv cate un miliard lei vechi. La sedinta au participat si cativa primari. Primarul comunei Cordareni a cerut mai multi bani pentru plata arieratelor.

Potrivit lui Ciustea, la comuna Sedriceni trebuie facute plati pentru servicii de software, iar „intr-o alta localitatea din zona aceea avem niste sume de platit fara sa stim despre ce este vorba, pentru SC Menta srl Suceava. Probabil s-a frecat menta acolo si acum trebuie sa platim. La comuna Paltinis avem arierate de peste 400 milioane lei pentru plata unor servicii culturale efectuate de compania lui Axinte. In comuna Mihai Eminescu s-au dat 7 miliarde lei . Este acolo o lista de ganduri fara a fi specificate niste elemente legate de aceste programe. De asemenea, favorizat a fost si orasul Saveni, care are de plata arierate de vreo 4 miliarde lei catre o societate comerciala pentru reabilitarea parcului. Probabil ca acolo este si apa, si canalizare si tot ce trebuie, iar acum ne apucam sa modernizam parcul sau eventual sa infiintam o echipa de handbal„, a spus Ciustea.

La randul sau, presedintele CJ, Florin Turcanu, a spus ca banii nu s-au dat pentru „plata lui Axinte”, ci pentru ca primarii sa-si achite in primul rand arieratele.  El a mai spus ca primarii raspund in fata Curtii de Conturi daca directioneaza banii in alte scopuri.

Legat de repartizarea sumelor, indiferent cum prezinti un proiect pentru buget niciodata nu o sa se spuna ca e bine. Aceasta repartizare este corecta, respectand regulile conform legislatiei. Aceasta a fost posibilitatea acum si o sa mai primim bani. Atunci o sa sustinem si comunitatile care nu au primit destul„, a adaugat Turcanu.

Bugetul a fost aprobat in cele din urma de consilierii judeteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *