Portariuc: Nu există o racordare a şcolii la realităţile economice

conferinta PES cu Ovidiu PortariucPrimarul Ovidiu Portariuc a criticat, marţi seară, în cadrul unei conferinţe intitulată „Garanţii pentru tineri”, sistemul de învăţământ românesc. El a spus că sistemul educaţional nu este eficient şi că „nu există o racordare a şcolii la realităţile economice”.

Venind din mediul economic, spun că m-am confruntat cu o situaţie în care n-am găsit forţă de muncă calificată, pe domenii specifice zonei. Noi avem aici potenţial pe zona agro-alimentară, zona de confecţii şi ceva în domeniul electrotehnic. Cauţi ani întregi un specialist în industria alimentară şi nu găseşti. Găseşti în toată Moldova cinci şase oameni ingineri calificaţi pe industria alimentară, deşi sunt zeci sau sute de fabrici„, a spus Portariuc.

Primarul susţine necesitatea înfiinţării unor şcoli de meserii pentru a permite tinerilor să se califice şi să-şi găsească mai uşor un loc de muncă. El consideră că ste nepermis ca toţi angajatorii să dorească la angajare tineri, dar să le ceară să aibă experienţă.

Conferinţa- dezbatere intitulată „Garanţia pentru Tineret, care a fost organizată de 
PES Activists România, Liga Studenţilor Social Democraţi şi TSD Botosani. La dezbatrea de la sediul PSD au participat circa 20 de tineri, dar şi şefa Inspectoratului Şcolar, Mihaela Huncă, coordonatorul judetean PES Activists Botosani şi presedinte TSD din municipiul Botosani, Dana Lazaruc, dar şi directorul AJOFM Botosani, Teodor Dimitriu, sau omul de afaceri si consilierul local Mihai Tincu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *