Deputatul Roman cere ministrului Sănătăţii precizări cu privire la desfiinţarea DSP şi CAS

cristian roman la parlamentDeputatul din partea Partidului Forța Civică, Cristian Constantin Roman, a făcut luni seară o interpelare ministrului sănătății, Eugen Nicolăescu, prin care i-a adus în atenție o serie de probleme cu care se confruntă în acest moment sistemul sanitar din județul Botoșani și nu numai.

Prima problemă semnalată este aceea că, începând cu data de 1 martie 2013, instituțiile furnizoare de servicii medicale sunt în afara contractului cu Casa Națională de Asigurări de Sănatate. Astfel serviciile prestate după data respectivă nu pot fi decontate. În același timp, furnizorii privați nu au cunoştinţă de valoarea bugetului alocat pentru luna martie şi, din acest motiv, nu pot efectua servicii medicale şi nici programări pentru perioada imediat următoare.

Totodată, parlamentarul botoșănean i-a cerut ministrului sănătății să facă publice criteriile pe baza cărora vor fi distribuite fondurile pentru asistenţa medicală ambulatorie, având în vedere că, în anii precedenţi, judeţul Botoşani a beneficiat de sume mult mai mici faţă de alte judeţe, un asigurat din Bucureşti beneficiind de un fond de 11 ori mai mare pentru investigaţii de laborator decât un asigurat din regiunea NORD –EST. În acest context, sunt laboratoare din Bucureşti care abia reusesc să-și consume fondurile, în condițile în care la Botoşani toate laboratoarele lucrează cu programări pentru una, sau chiar două luni.

Cristian Constantin Roman a cerut precizări și în legătură cu anunțatele desființări ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate și a Direcției de Sănătate Publică, făcând referire în mod special la soarta angajaților celor două instituți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *