Parintii isi vor putea inscrie copiii in clasa intai si clasa pregatitoare la orice scoala vor

Mihaela Hunca
Mihaela Hunca

Inscrierile la clasa pregatitoare si clasa I vor avea loc in luna aprilie, parintii putanda sa opteze anul acesta sa isi inscrie copii la ce scoala doresc. Insa, sustin reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean,  vor fi stabilite niste criterii la inscriere astfel incat sa nu existe situatii in care unele scoli sa fie supraaglomerate, iar altele nu. Mihaela Hunca, inspector general al ISJ, a precizat ca urmeaza ca in cel mai scurt timp sa se stabileasca si un calendar de inscriere.

Ne putem trezi in situatia in care toata lumea vrea intr-o singura scoala, insa este posibil sa nu avem nici spatiu, nici cadre didactice acolo. Va exista o flexibilitate, astfel incat sa nu se mai ajunga ca anul trecut cand parintii au fost nevoiti sa-si schimbe domiciliul numai pentru a-si inscrie copilul in alta scoala. Vor fi stabilite niste criterii prioritare, pentru ca va fi un numar limitat de locuri„, a spus Mihaela Hunca.

Sefa ISJ spune ca la aceasta  data mai au loc intalniri cu parintii, pentru a se stabili concret daca clasa pregatitoare va functiona la gradinita sau la scoala.

In mediul urban, clasa pregatitoare functioneza bine si la scoli, insa exista anumite probleme in localitati din mediul rural, unde preferam ca aceasta clasa sa functioneze in gradinite. Avem in jur de 1000 de copii care anul acesta implinesc sapte ani. Daca ei au implinit sapte ani la inceputul anului, nu este obligatoriu sa mearga neaparat la clasa pregatitoare avand in vedere varsta inaintata. Ei pot opta sa mearga direct in clasa intai„, a mai spus Mihaela Hunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *