Învăţătorii şi educatorii care şi-au echivalat studiile nu primesc încă salarii majorate

Sute de învăţători şi educatori din judeţul Botoşani şi-au echivalat studiile anul trecut, însă nu primit până acum salariile majorate. Sindicaliştii din învăţământ au solicitat Ministerului Educaţiei clarificarea situaţiei educatorilor şi învăţătorilor care au cerut echivalarea studiilor pe bază de credite transferabile, care, deşi au studiile echivalate de universităţi, nu sunt plătiţi conform acestora. Este cazul a peste 650 de cadre didactice care au absolvit colegiul de trei ani şi care pe baza unui ordin al ministerului, respectiv Ordinul 5553-2011, li s-a făcut echivalarea cu ciclul I de studii universitare de licenţă.

De la IŞJ s-au trimis dosarele către universităţi, universităţile au afişat tabelele cu cei cărora li s-au echivalat studiile, dar ei nu sunt plătiţi pe baza acestor decizii„, a precizat Iuliana Nacu.

4 thoughts on “Învăţătorii şi educatorii care şi-au echivalat studiile nu primesc încă salarii majorate

  1. INTELEG SA SE ECHIVALEZE STUDIILE CELOR CU LICEUL AGRICOL CU STUDIILE UNUI PROFESOR CU 5 ANI DE FACULTATE DE PROFIL???

  2. Nici pana la aceasta data nu s-au afisat rezultatele echivalarii studiilor.Dupa echivalare vom fi platiti profesori incepand cu 1.09.2013, cf OMEN 3104. Deocamdata asteptam rezultatele si adeverintele de echivalare. Majoritatea universitatilor din tara au afisat rezultatele . La UAIC se pare ca dureaza mai mult echivalarea decat continuarea studiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *