Ecaterina Andronescu: Eu sunt adepta unei altfel de evaluări decât cu camera deasupra capului

ecaterina andronescu, mihaela hunca si federoviciFostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Botoşani, că nu agrează măsura privind instalarea de camere video la examenele naţionale. Andronescu a făcut această declaraţie după ce un elev de la Colegiul „A.T.Laurian”, prezent la întâlnirea fostului ministru cu cadrele didactice din Botoşani, a luat cuvântul şi a întrebat dacă vor mai fi montate camere de luat vederi şi la examenele din acest an, motivând că procentul admişilor la examenul de bacalaureat este mai tot mai mic din cauza acestor camere.

Dacă cineva mi-ar pune camere de luat vederi în sala în care îmi evaluez studenţii, m-aş simţi extrem de umilită. Aş considera că eu nu am suficientă determinare să fac o evaluare corectă. Din păcate, realitatea şcolii româneşti ne-a arătat că nu suntem tocmai într-o asemenea situaţie. Dar eu nu cred că pe elevi îi mai impresionează camerele de luat vederi care sunt plasate pe pereţii sălii de curs. Să-i rugaţi, însă, pe colegii care supraveghează să nu repete din cinci în cinci minute în timpul supravegerii: < Atenţie, camerele sunt pe voi!>, pentru că asta îi stresează pe elevi mult mai mult decât camerele„, a spus Ecaterina Andronescu.

Aceasta a precizat că poate se va ajunge ca în cel mai scurt timp să se renunţe la sistemele de supraveghere în sălile de examen.

Deocamdată e greu de spus că putem îndeplini condiţiile de moralitate care să ne permită să renunţăm la aceste camere, deşi eu sunt adepta unei altfel de evaluări decât cu camera deasupra capului„, a adăugat Ecaterina Andronescu.

3 thoughts on “Ecaterina Andronescu: Eu sunt adepta unei altfel de evaluări decât cu camera deasupra capului

  1. Liber la copiat,cu alte cuvinte vrea Abramburica,învăţământul românesc să scoată dobitoci pe bandă rulantă,să nu moară privatele…să sărăcească profitorii!Mai bine ar sfătui loazele să pună mâna pe carte că nu urzică…şi astfel ar scăpa de stresul banalelor camere de luat vederi!

  2. Faculltate , masterate , doctorate toata lumea cu diploma falsa in brate, cata falsitate , cata neghiobie, toti analfabetii sunt licentiati!!!, unde naiba sa mai pomenit sa fii student la 40 50 ani????????? SA NE FEREASCA DUMNEZEU!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *