Un botoşănean împreună cu iubita lui, la furat bijuterii din magazine

Furturile, care s-au petrecut în această lună, au fost surprinse de camerele de supraveghere video ale magazinelor de bijuterii, iar pe baza acestor imagini judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava au reuşit să le dea de urme celor doi, deşi suspecţii nu sunt din judeţ.

Ieri după-amiază, cei doi amorezi, Marius Cătălin Ababei, din municipiul Botoşani, şi Nina Stancu, din judeţul Ialomiţa, au fost aduşi la Suceava de poliţişti şi audiaţi, din informaţiile noastre cei doi recunoscându-şi fapta.

Fata nu are antecedente penale, dar partenerul ei este recidivist, fiind condamnat în repetate rânduri pentru furturi.

De altfel, Marius Cătălin Ababei a fost reţinut pentru 24 de ore şi şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În cursul zilei de astăzi, tânărul va fi dus în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Au furat dintr-un magazin din mall şi unul din centrul Sucevei

Cei doi suspecţi, susţin anchetatorii, au furat din două magazine de bijuterii, unul din Iulius Mall, celălalt din zona centrală a municipiului Suceava.

La prima faptă, comisă pe 2 februarie, Nina Stancu a fost cea care a furat, în timp ce Ababei îi distrăgea atenţia vânzătoarei, arătându-se chipurile interesat de mai multe bijuterii.

Cea de-a doua faptă a fost comisă pe 18 februarie, iar de această dată Ababei a luat un inel, deşi în magazinul de bijuterii se aflau mai multe persoane.

Valoarea bijuteriilor furate este de 2.100 de lei.

Surse judiciare susţin că Ababei are un cazier stufos, în august 2007 fiind extrădat din Germania pentru o pedeapsă de doi ani şi trei luni de închisoare pentru furt calificat.

Sursa: Monitorul de Suceava


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *