Parcul de agrement Cornişa va fi construit în următorii doi ani. Contractul a fost semnat

semnare contract lucrari Cornisa- Primar Ovidiu Portariuc- patron Electroalfa Gheorghe CiubotaruPrimarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, şi patronul societăţii comerciale Electroalfa Internaţional, Gheorghe Ciubotaru, au semnat, joi după-amiază, contractul de execuţie a lucrărilor de construcţie a Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa.

Potrivit documentului semnat, parcul urmează a fi finalizat în termen de 24 de luni, urmând ca lucrările să beneficieze de o garanţie de zece ani.

Lucrările vor începe în funcţie de obţinerea cofinanţării. Suntem condiţionaţi de obţinerea unui împrumut sau de obţinerea prefinanţării de la Ministerul Dezvoltării. Imediat ce vom avea fondurile necesare, se va trece la execuţie”, a afirmat Portariuc.

semnare contract lucrari Cornisa- Primar Ovidiu Portariuc- patron Electroalfa Gheorghe Ciubotaru (2)Primarul speră ca acest proiect să genereze locuri de muncă pentru Botoşani.

„Cred că e un proiect în care se vor crea sute de locuri de muncă, cel puţin pe perioada implementării proiectului”, a adăugat Portariuc.

Gheorghe Ciubotaru susţine că Electroalfa va subcontracta o parte din lucrări, unor firme din Botoşani şi din ţară.

„Contractul au fost semnat conform ofertei iniţiale. În momentul în care noi vom începe lucrările, noi vom căuta să găsim cele mai bune soluţii ca proiectul să iasă impecabil. Mă gândesc ca foarte multe firme din Botoşani, care au competenţe, să fie incluse în acest proiect. Nu aş putea nominaliza. Ar fi o greşeală, din punctul meu de vedere, să spun cine şi cum. Sunt elemente de negociere”, a afirmat Ciubotaru, care admite şi o caolaborare cu Victor Construct.

semnare contract lucrari Cornisa- Primar Ovidiu Portariuc- patron Electroalfa Gheorghe Ciubotaru (2)Ciubotaru îşi propune ca proiectul să fie finalizat în termen, pentru a nu plăti penalităţi de întârziere.

La licitaţia pentru desemnarea constructorului au participat opt firme, Electroalfa fiind clasată, iniţial, pe poziţia a doua, la capitolul ofertă financiară. Societatea patronată de Gheorghe Ciubotaru a câştigat ulterior licitaţia după o contestaţie soluţionată în favoarea sa de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Oferta cu care Electroalfa International a câştigat este de 52,19 milioane de lei.

Proiectul se realizează printr-un proiect de 20 de milioane de euro, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional, care presupune ca beneficiarul, adică Primăria, să suporte 50% din costul lucrărilor.

Etapele proiectului sunt:

–         organizare de şantier

–         amenajarea terenului

–         asigurarea utilităţilor necesare obiectivului

–         drumuri de acces

–         amenajare peisagistică

–         amenajare de alei pietonale şi parcaje auto

–         locuri de joacă pentru copii

–         terenuri de sport şi vestiare jucători

–         patinoar artificial

–         bazine exterioare

–         amenajare plaje

–         piscine acoperite şi vestiare

4 thoughts on “Parcul de agrement Cornişa va fi construit în următorii doi ani. Contractul a fost semnat

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Electroalfa nu are puterea sa faca acest proiect singura deoarece ei nu au firma de constructii aproape toti angajatii sunt TESA si atunci e normal sa apeleze la firme gen:Victor Construct.s.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *