Delapidare uriaşă la Parchet

Parchetul de pe langa Tribunalul BotosaniParchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani stă de ceva vreme pe un butoi cu pulbere, după ce o verificare dispusă în urmă cu circa trei ani în gestiunea instituţiei a scos la iveală o delapidare de proporţii. Totul s-ar fi întâmplat în 2009, când, prin falsificarea unor facturi privind achiziţia unor consumabile, bunuri sau piese de schimb, trei foşti angajaţi ai instituţiei ar fi delapidat aproape 800.000 de lei. Cazul se află în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Suceava încă de atunci dar, în ciuda cercetărilor efectuate, procurorii nu au dispus începerea urmăririi penale. Motivul – deocamdată nu s-a stabilit valoarea prejudiciului şi persoanele răspunzătoare. În vizorul anchetatorilor sunt însă Dorina A., fost director economic, Lucian Ş., fost contabil şi Ilie T., fost administrator (n.r. – decedat între timp), bănuiţi de delapidare, fals şi uz de fals.

Multă vreme, dosarul a fost ţinut sub tăcere însă, pentru a face lumină în acest caz, procurorii DNA i-au audiat pe toţi angajaţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, de la femeia de serviciu şi până la cei care asigurau conducerea instituţiei.

Sursa: Monitorul de Botoşani

One thought on “Delapidare uriaşă la Parchet

  1. Aici este vorba de hotie calificata. Nu mai pierdeti timpul si asteptati ca DNA-ul sa faca lumina; – datii pe hoti pe mana PARCHETULUI,ca numai astia pot dezlega misterul furaciunii. Ei deja stiu cine-i hotomanul; Ilie T, care pentru a scapa a gasit solutia; s-a ascuns la doi metri sub pamant! Asta-i dom’le sigur ! Ce hotoman , sa-si lase el colegii nevinovati saracii, sa traga ponoasele de pe urma lui si el… a ,,sters-o” ! Eu cred’ca daca asta a STERS-O , cei ce-au ramas, musai s-o MERLEASCA ! Dar , cum spuneam , asta numai o institutie ,,serioasa” precum parchetul, poate rezolva!!!… Ce mai… ca la noi, la nimeni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *