Municipiul Botoşani în finala competiţiei pentru Capitala Earth Hour 2013

primaria BotosaniMunicipiul Botoşani a intrat, alături de municipiile Ploieşti şi Timişoara, în finala competiţiei pentru Capitala Earth Hour 2013, care este programată pentru data de 9 martie.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei WWF (World Wide Fund for Nature) – România cel mai mare punctaj pe grila de evaluare a fost obţinut de Timişoara- 81,3 puncte din 100, care participă pentru a doua oară la competiţie, respectiv la finală.

Pe lângă faptul că juriul a apreciat planul municipalităţii privind marcarea Earth Hour din 23 martie, primăria acestui oraş a adunat cele mai multe puncte la categoriile eficienţă energetică, educaţie şi comunicare şi conservarea biodiversităţii, pentru proiectele desfăşurate în trecut.

De asemenea, eficienţa energetică şi educaţia în ceea ce priveşte proiectele pentru viitor au fost puncte forte în dosarul de participare.

Pe locul al doilea s-a situat municipiul Botoşani, cu 75,6 puncte, aflat pentru prima dată în finală.

Cele mai apreciate categorii au fost cele referitoare la spaţiile verzi (cu 27.34 mp pe cap de locuitor – peste media europeană) şi la educaţie, pentru proiectele din trecut, iar în ceea ce priveşte proiectele pentru viitor cele mai apreciate au fost cele privind transportul.

Oraşul Botoşani a obţinut punctajul maxim (10) pentru modul în care primăria şi instituţii publice din subordine au utilizat platforma electronică pentru raportarea deşeurilor colectate selectiv pusă la dispoziţie de Asociaţia Ecoteca.

Municipiul Ploieşti s-a clasat pe locul al treilea în clasament, cu 59,6 puncte, categoriile la care a adunat cele mai multe puncte pentru proiectele derulate în trecut fiind educaţia, transportul, conservarea biodiversităţii şi aplicarea bunelor practici la sediul primăriei.

De asemenea, transportul şi biordiversitatea s-au dovedit a fi priorităţi la Ploieşti şi pentru viitor.

Competiţia pentru Capitala Earth Hour este o întrecere între oraşele din România, organizată în contextul evenimentului Earth Hour 2013.

Oraşele care au acceptat, în acest an, provocarea WWF de a demonstra că pot construi strategii pe termen mediu şi lung în beneficiul cetăţenilor şi al naturii sunt Adjud, Botoşani, Buftea, Bucureşti, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Roman, Slatina şi Timişoara.

Programat pentru 23 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, evenimentul Earth Hour™ (Ora Pământului) continuă tradiţia binecunoscută a stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru municipalităţi şi cetăţeni deopotrivă, într-o nouă oportunitate de a-şi arăta grija pentru mediu şi puterea de mobilizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *