Zeci de maşini scoase la licitaţie de Fisc

Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Botoşani a fost transformată într-un Remat. Fiscul a adunat zeci de rable, de care acum nu mai poate scăpa. Maşinile au fost confiscate de la contrabandişti. Ele au fost scoase la vânzare, însă, pentru că sunt prea vechi, nimeni nu este interesat de ele.

Finanţele vor scoate la licitaţie, pe 15 martie, 24 de maşini. Cele mai multe sunt autoturisme Dacia care pot fi cumpărate cu 600 sau 700 de lei. Este vorba de nişte maşini cu o stare tehnică foarte proastă, care au fost confiscate în special de la contrabandiştii cu ţigări.

„Masinile indisponibilizate din curtea STFP, cat si la sectoarele Politiei de Frontiera din judet sunt de regula mai vechi si de provenienta romana sau masini care nu au o valoare foarte mare de piata pentru ca atunci cand ele sunt confiscate pierderea sa fie cat mai mica”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera, Minodora Racnea.

Finanţele Publice au acum un întreg parc auto de care nu ştiu cum să mai scape. Maşinile parcate în curte la Eltrans nu au nicio căutare pe piaţă, iar în ciuda licitaţiilor dese nu s-a găsit niciun client.

„Fiind masini cu o vechime destul de ridicata, ’88, ’85, ’90, nu au o cautare foarte mare pe piata interna deoarece la aceasta se mai adauga si taxa de prima inmatriculare care ridica foarte mult pretul acesteia. Niu am scos de trei ori la licitatie pana acum. nu am avut cumparatori”, a declarat directorul adjunct al DGFP, Doru Alupoaie.

Printre maşinile scoase la vânzare se află şi câteva camioane, dar şi o motocicletă.

One thought on “Zeci de maşini scoase la licitaţie de Fisc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *