Costel Lupaşcu despre reorganizarea CAS: Este imposibil să nu existe o structură la nivel judeţean

Costel Lupascu, presedinte CAS Botosani
Costel Lupascu, presedinte CAS Botosani

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează până la sfârşitul lunii martie, aşa cum au anunţat autorităţile judeţului. Cel puţin asta susţine Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani, care a declarat că încă de anul trecut se lucrează la modificarea Legii 95 privind reforma în domeniul sănătăţii, lege care prevede şi reorganizarea caselor de sănătate, însă nu există nimic oficial până la această dată.

Există mai multe variante de lucru. Se lucrează la o reorganizare, o să fie o regionalizare, dar nu este stabilit un termen în momentul de faţă că pe 31 martie sau 1 aprilie se închide. Din punctul meu de vedere, trebuie să existe o structură la nivel judeţean. Este imposibil să nu existe o structură la nivel judeţean în ceea ce priveşte relaţia directă cu asiguratul„, a precizat Lupaşcu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, dar şi deputatul PSD, Mihai Baltă, au anunţat că Casa judeţeană de Asigurări de Sănătate se va desfiinţa până la sfârşitul lunii martie şi că mulţi dintre salariaţi vor merge în şomaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *