Doi contrabandişti, obligaţi să plătească statului peste 100.000 de euro

retinuti tigari contrabandaDoi traficanţi de ţigări au fost obligaţi să plătgească statului peste 100.000 de euro pentru a acoperi prejudiciul produs prin contrabandă. Cei doi doi au fost prinşi, în vara anului trecut, pe raza localităţii Pomârla, în timp ce transportau peste 50.000 de pachete de ţigări Viceroy.

Dumitru Găinaţ şi Constantin Ghiorghiţă, ambii din comuna Vicovu de Sus din judeţul Suceava, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră, în urma unei acţiuni coordonată de procurorii DIICOT, fiind trimişi în judecată pentru „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup”.

Iniţial, Tribunalul Botoşani i-a condamnat pe cei doi la câte trei ani de închisoare, însă magistraţii Curţii de Apel din Suceava au decis luni „suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor rezultante de câte 3 (trei) ani închisoare, aplicate fiecăruia dintre inculpaţii Gheorghiţă Constantin şi Găinaţ Dumitru, pe un termen de încercare de câte 5 ani”.

În plus, judecătorii suceveni au admis recursul făcut de Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi şi în consecinţă i-a obligat pe cei doi să plătească, în solidar, către stat suma de 463.370 lei, cu titlu de daune materiale, din care 32.823 lei taxe vamale, 327.837 lei accize şi 102.710 lei TVA, la care se adaugă accesoriile aferente (dobânzi/penalităţi), calculate potrivit dispoziţiilor Codului de procedură fiscală, da la data comiterii faptei şi până la achitarea integrală a debitului

One thought on “Doi contrabandişti, obligaţi să plătească statului peste 100.000 de euro

  1. cu plugaru de la magazinul din dimacheni cum ati rezolvat d..lor vamesi,procurori care ati descins saptamana trecuta si ati descoperit tigari si alcool de contrabanda ati luat dreptul si ati plecat ,speram intro noua ancheta care sa ancheteze ce nuanchetati voi si pe voi sa va trimita unde va e locul nu la control,rusine sa va fie ,asteptam bani la buget,la pastele cailor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *