Acţiuni ale jandarmilor pentru combaterea comerţului ilegal cu produse accizabile

jandarmi misiuneLucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani au executat, marţi, o misiune pe linia combaterii comerţului ilegal cu produse accizabile, pe raza municipiului Botoşani.

În urma executării misiunii, jandarmii botoşăneni au depistat două persoane care comercializau ţigări fără a putea justifica provenienţa acestora şi fară a fi autorizate să desfăşoare activităţi de comerţ, conform prevederilor legale.

Asupra comercianţilor ilegali au fost găsite 1200 de ţigarete. Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării de către jandarmi, iar ulterior a fost predată lucrătorilor Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani, care va lua şi măsura sancţionării contravenţionale a celor două persoane.

Conform prevederilor legale, persoanele care comercializează sau deţin în afara antrepozitului fiscal produse accizabile fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege, pot fi sancţionate contravenţional cu amendă cuprinsă între 20000 şi 100000 de lei, fiind de asemenea aplicată şi măsura complementară de confiscare a bunurilor comercializate în mod ilegal.

One thought on “Acţiuni ale jandarmilor pentru combaterea comerţului ilegal cu produse accizabile

  1. cu plugariu de la magazinul din dimacheni cum se solutioneaza ,cu mita…,luati dreptul si totobene,bani la buget la sfanta asteapta,plugariu sa vanda tigari si alcool de contrabanda in continuare ca doar sunteti prieteni acum va leaga mita rusinee….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *