Taxa de internare de la Spitalul Judeţean, nejustificată. Vezi părerea CAS Botoşani!

internari Spitalul JudeteanTaxa de 10 lei impusă de Spitalul Judeţean pacienţilor nu se justifică. Cel puţin aceasta este părerea reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani, susţine că asiguratul trebuie să beneficieze de gratuitate la servicii medicale atâta timp cât plăteşte la fondul de sănătate. Acesta a afirmat că nici măcar motivarea reprezentanţilor spitalului, şi anume că taxa a fost introdusă pentru eliberarea de documente medicale, nu este credibilă.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că taxa de 10 lei include eliberarea documentelor medicale, respectiv biletul de ieşire din spital, scrisoarea medicală, reţeta electronică, service-ul, imprimanta şi hârtiile consumate.

Vom analiza să vedem cum justifică ei suma aceasta la internare. În ceea ce priveşte  reţeta electronică, nu are nicio legătură cu această taxă. Noi plătim servicii medicale, nu plătim spitalul pentru hârtie, dar primind banii de la noi se gospodăreşte„, a precizat Costel Lupaşcu.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au inclus această taxă pentru atragerea de venituri proprii. Conducerea unităţii a anunţat că taxa va fi scoasă în momentul introducerii coplăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *