Slujbă cu 18 preoţi la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani

O slujbă misionară cu tema „Sfânta Cruce, altar şi binecuvântare” susţinută de preotul Dumitru Butnariuc va avea loc la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Botoşani, joi, 28 februarie a.c., începând cu ora 17.00.

 Biserica Sfantul Ioan
Biserica Sfantul Ioan

Tot atunci va fi oficiată şi slujba de sfinţire a apei şi Taina Sfântului Maslu, la care vor participa 18 preoţi.

„Vă aşteptăm să ne rugăm împreună!”, este îndemnul pe care Cercul misionar „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoşani îl adresează tuturor botoşănenilor şi nu numai.

Cartierul care formează astăzi parohia „Sfântul Ioan Botezătorul”, se numea în veacul al XVIII-lea „Cartierul Morăreştilor” iar în veacul al XIX-lea, „Cartierul Rotărenilor”.
În partea de apus a acestui cartier la 1750, s-a început construirea unei biserici de lemn, acoperită cu şindrilă ,formă de corabie, cu patru geamuri mici şi un pridvoraş.În jurul acestei biserici era „ţintirimul”, dovadă că şi în prezent dacă se fac săpături se găsesc urme de cimitir.
Această biserică de lemn, a fost ctitoria lui ANIŢA CHIRICESA logofeteasa şi avea hramul „Tăierea Sfântului şi Cinstitului Cap Înaintemergătorului şi Botezătorului Ioan”.

One thought on “Slujbă cu 18 preoţi la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani

  1. mergeti repede si donati-va salariile, pensiile si ce mai aveti prin casa, ca sa traiasca bine putorile in negru. blestemeeeeeeeeeeeee!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *