Doina Federovici cere 32 de microbuze şcolare pentru judeţul Botoşani

Doina Federovici in ParlamentSenatorul PSD Doina Federovici a cerut ministrului Educaţiei să rezolve problema transportului elevilor din zonele rurale izolate din judeţul Botoşani. Ea a făcut, luni, o interpelare în Parlament, pentru ministrului Remus Pricopie în care arată că „în acest moment,  invatamantul botosanean are nevoie urgenta de cel putin 32 de microbuze scolare pentru a rezolva problema transportului elevilor”.

„Pentru a veni in sprijinul accesului la educatie al copiilor care provin din zonele rurale izolate, Inspectoratul Şcolar Judeţean  Botoşani a transmis in luna ianuarie 2013  ministerului pe care il conduceti necesarul de microbuze, cu rugamintea de a rezolva aceasta situatie”, se arată în interpelare.  

Parlamentarul social-democrat susţine că microbuzele sunt necesare în localitatile Tudora, Corni, Vaculesti, Dorohoi, Stefanesti, Ungureni, Darabani, Unteni, Leorda, Curtesti, Saveni, Mihai Eminescu, Manoleasa, Paltinis, Flamanzi, Bucecea, Trusesti, Cotusca, Todireni, Virfu Cimpului, Rauseni, Avrameni, Pomarla, Hanesti, Adaseni, Sulita, Calarasi, Blindesti, Radauti Prut.

Ca argument, Federovici a spus că „elevii care invata in scolile din aceste localitati sunt nevoiti sa parcurga zilnic cativa kilometri pe jos indiferent de vreme si pericole acest impediment rasfangandu-se asupra calitatii invatamantului”.

„Pentru a asigura un act educational de calitate si a preveni abandonul scolar, si asa ridicat, in numele elevilor, al autoritatilor locale, al parintilor dar si al cadrelor didactice, vă rog, domnule ministru, sa luati masurile corespunzatoare pentru rezolvarea acestei situatii”, este solicitarea către ministrul educaţiei.

3 thoughts on “Doina Federovici cere 32 de microbuze şcolare pentru judeţul Botoşani

  1. O noua dovada de oportunism si demagogie. Si eu vreau patru teleferice si doua mori de vant, i le solicit public lui Ponta. Asta ca sa ma vada si auda alegatorii mei, desi eu stiu prea bine ca 32 de microbuze le da Ministerul Educatiei in doi ani la nivelul intregii Romanii. Din pacate Ponta e multiplicabil, ca si pseudo teza sa de doctorat.

  2. Pai sigur ca nu avem cu ce cara prostimea de la tara la manifestarile grandioase ale USLpe stadioane.Haida la microbuse oiiiiii!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *