Premii obţinute de elevii Colegiului Naţional Mihai Eminescu

Colegiul "Mihai Eminescu" Botosani
Colegiul "Mihai Eminescu" Botosani

În perioada 22-24 februarie a avut loc la Braşov Festivalul de teatru “Amprente ”, unde trupa Colegiului  Naţional “Mihai Eminescu”, care a reprezentat judeţul nostru şi care a fost formată din 19 elevi , a obţinut trofeul pentru prestaţia artistică cu piesa “Deşteptarea primăverii”, în regia Lenuş Teodora Moraru, iar scenografia Gelu Rîşcă.

Pentru interpretare trupa colegiului “Amfiteatru”, care s-a evidenţiat in mod clar fata de celelalte opt trupe participante, a mai primit :
-Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: eleva  Cezara Munteanu, cl.a XII a;
-Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal :elevul Alexandru Acsinte, clasa a XI a.

Tot în acest week-end s-a desfăşurat etapa judeţeana de volei, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, unde au paticipat 44 de echipe din judeţ.

Colegiul Naţional Mihai Eminescu a obţinut locul I  la băieti, dar şi locul I la fete, calificându-se pentru etapa zonală de la Suceava, respectiv, Bacau.Profesorii coordonatori sunt profesorii Maftei Mirela şi Lohan Constantin.

Pentru aceste rezultate e nevoie de multa muncă, pregatire dupa orele de curs, dar, mai ales, pasiune şi talent.Sunt exemple evidente că rezultate pot fi atât în sfera educaţiei formale, cât şi non-formale, atâta timp cât elevul este susţinut şi motivat”, a declarat directorul colegiului prof. Cristina Chiriac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *