Vezi concluziile Directiei Sanitar Veterinare in urma controlului facut la abatorul familiei Turcanu!

minodora vasiliu
Minodora Vasiliu, director DSVSA

Abatorului familiei preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, şi a preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ţurcanu, nu are nicio implicare in scandalul privind etichetarea cărnii de cal drept carne de vită, de saptamana trecuta. Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Botosani a efectuat un control la abatorul din Dracsani, iar concluzia a fost aceea ca acea carne de cal etichetata drept carne de vita, care a ajuns in restaurantele din Bucuresti nu provine de la abatorul familiei Turcanu.

Ne-am sesizat mai mult din presa, miercuri, si s-au intocmit verificari pe toate loturile care au fost de la inceputul deschiderii acestui abator si pina in prezent. Florea Carm este un abator autorizat pe sacrificare bovina, porc, ovina si caprina, nu este un abator autorizat pentru sacrificare cal. Suspiciunea substituirii carnii de bovina cu cea de cal nu are loc si tematica pe abatorul Florea Carm. S-ar putea ca acea carne din restaurante sa nu provina din abatoare autorizate. Echipele din DSV si nu numai, din toata tara, verifica aceste unitati cu recoltare de probe de carne, pentru a verifica specia cu care se lucreaza. Am dat rapoarte la Prefectura intermediare, dar nu este finalizat controlul la nivelul judetului ca urmare a numarului mare de unitati. Deocamdata nu avem nicio suspiciune„, a precizat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botosani.

Carne de cal etichetată drept “vrăbioară de vită” a fost gasita intr-un depozit din judetul Ilfov. In urma verificarilor, Autoritatea Nationala Sanatar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a stabilit că aceasta provine de la un depozit frigorific din Alba şi au dispus retragerea produselor care au fost distribuite către comercianţi.

În timpul investigaţiilor, administratorul depozitului a recunoscut că produsele erau etichetate cu cu etichete false, fiind folosite numele sau datele unor unităţi autorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *