Cristian Cucoreanu cere o mai bună colaborare a profesorilor cu Poliţia

Cristian Cucoreanu
Cristian Cucoreanu

Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean a cerut, vineri, într-o întâlnire cu directorii de şcoli din judeţ, o mai bună colaborare cu cadrele didactice. Cristian Cucoreanu şi-a exprimat dezamăgirea că mulţi profesori solicită de la Poliţie adeverinţe de colaborare necesare obţinerii gradaţiei de merit, însă în realitate această colaborare nu există.

Am un exemplu de la Dorohoi. În momentul în care se dădeau gradaţiile de merit, se înghesuiau toţi profesorii să le dăm adeverinţe că au colaborat cu noi. Noi suntem binevoitori, principalul rol a nostru este de prevenire şi nu de sancţionare. V-aş  ruga să colaborăm„, a spus Cucoreanu.

sedinta directori scoliEl a cerut conducerilor unităţilor de învăţământ să sesizeze toate cazurile de violenţă din şcoli şi să le acorde sprijinul poliţiştilor atunci când au nevoie.

Noi avem un timp de reacţie de maxim 5 minute în oraş şi 15 minute în mediul rural. Dacă nu ştiaţi, la nivelul IPJ este un Compartiment de analiză şi prevenire a criminalităţii. Vă rog să îi stresaţi şi să-i transpiraţi pe colegi mei, pentru că au tot felul de idei interesante la dirigenţie„, le-a mai spus Cucoreanu directorilor de şcoli.

5 thoughts on “Cristian Cucoreanu cere o mai bună colaborare a profesorilor cu Poliţia

  1. Tin sa i aduc la cunostinta domnului Inspector Sef ca m am saturat cat m am rugat de cei din cadrul politie sa ma ajute cu o activitate la nivel de scoala atat pe teme rutiere cat si pentru prevenirea violentei fizice si verbale dar si pentru a preintampina furtul. Sincer nu am rezolvat nimic nu exista cadre si timp asa ca am incercat dar subalternii dumneavoastra nu s au aratat asa de dornici. cercetati si apoi acuzati ca din cate stiu asa se procedeaza . NU?

  2. Dumneavoastra le-ati dat adeverinte ca sa mimati colaborarea pe care nu ati avut-o cu scolile. Asteptam cate o luna pana vine cineva din politie la scoala si atunci e plictisit sau nu are temele facute adica vine degeaba.
    Mai trimiteti-va subalternii pe teren ca colcaie orasul de infractori

  3. Daca tot sunteti prof de dirigintie puteti sa planificati singuri aceste ore de buna purtare in fam si soc.De altfel ,pe vremeaProf nostri ,nu indrazneam nici sa trecem prin fata lor nicidecum sa stam la discutii cu ei.Undeva s/a rupt un fir .

  4. Beneficiarii adev. sunt profesorii si singurii interesati in obtinerea lor. Daca solicitarea era oficiala, cu adresa semnata de conducerea scolii, este imposibil sa va fi refuzat cineva. Incercati aceasta procedura si veti avea succes garantat. Barfele pe net in spatele anonimatului, nu ajuta nimanui si pierdeti timp pretios in a va pregati lectiile pe maine… O seara buna !

  5. Nu inteleg de ce este necesar pentru obtinerea unei gradatii primirea unei asemenea adeverinte. Pe de alta parte am senzatia ca sunt unii suparati pentru ca alti colegi de-ai lor au avut probabil activitati de acest gen la scoala si au obtinut puncte in plus la calculul punctajului pentru gradatie. Oricum , scoala ar trebui sa-i educe pe tineri , iar in cazul in care acestia devin infractori , cred ca un „merit” revine si celor care i-au educat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *