Schimbul de copii dintre deputaţii Gireadă şi Şoptică provoacă un scandal naţional

camera deputatilorInstitutul pentru Politici Publice (IPP) cere conducerii Camerei Deputaţilor să analizeze cazul parlamentarilor Costel Şoptică şi Dumitru Verginel Gireadă, care şi-au angajat reciproc copiii în cadrul cabinetelor. Mecanismul de angajare „încrucişată” pentru a ascunde cazul de nepotism este unul mai sofisticat decât în anii trecuţi, precizează IPP.
Angajările imorale pe care le-au făcut cei doi parlamentari au fost prezentate, în urmă cu o săptămână, de BotosaniNews, iar IPP s-a autosesizat.

„Institutul pentru Politici Publice îşi exprimă profunda dezamăgire faţă de folosirea în continuare, sub forme mai sofisticate decât în trecut, a practicii de angajare a rudelor parlamentarilor în cabinetele parlamentare. Recentele informaţii din presă, recunoscute – conform declaraţiilor- de către parlamentari, dovedesc că în România parlamentarii nu au niciun respect nici pentru banii publici (salariile angajaţilor sunt plătite din fonduri publice) nici pentru legislaţia şi implicit pentru instituţiile statutului din domeniul anticorupţiei. După ce în anii trecuţi Agenţia Naţională de Integritate a investigat situaţia a 15 parlamentari care şi-au angajat rudele în propriile birouri parlamentare, practicile recidivează odată cu începerea unui nou mandat în Parlament”, se arată într-un comunicat IPP.

Reprezentanţii IPP anunţă că vor sesiza inclusiv Curtea de Conturi în cazul în care conducerea Camerei Deputaţilor nu va lua măsuri.

„În faţa recidivării acestor practici prin ignorarea, cu bună ştiinţă, a cazurilor precedente deja sancţionate în instanţă, Institutul pentru Politici Publice face un apel către Secretariatul General precum și către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care răspund juridic pentru cheltuirea fondurilor publice în condiţiile legilor din România, să stopeze aceste abuzuri. În faţa refuzului de a lua măsuri în acest sens, IPP va sesiza organele competente privind neîndeplinirea sarcinilor de ordonator de credite, desemnate prin lege pentru Secretariatul General al Camerei”, anunţă IPP.

12 thoughts on “Schimbul de copii dintre deputaţii Gireadă şi Şoptică provoacă un scandal naţional

  1. De ce sunteti RAI ca oricine ar fi fost in locul lor ar fi facut la fel , nu mi se pare o inselaciune , o evaziune , Oreicum le doresc mult SUCCES !

  2. Daca oricine ar fi facut ca ei de ce in toata tara numai de ei sa auzit
    Asta inseamna ca presa din Botosani isi face datoria si scoate tot la iveala

  3. haideti domnilor ca deacum o dati in canal…nu mai au voie copii sa isi castige un ban,ca voi ati si sarit p el k ,e pila si nah,sunteti penibili de acum serios

  4. Ce puteau sa faca asemenea „domni” decat sa calce din nou legea in dispretul cetatenilor si al banului publici.Pe aceleasi criterii Soptica si-a planta-o pe sora sa inspector la ISJ si acum vrea s-o avanseze inspector general adjunct.
    Asteptam organele abilitate sa ia masuri si cei 70% alegatori pro sa ia atitudine.

  5. Acestia sunt reprezentatii LIBERALILOR BOTOSANENI. Prieteni buni cu Florin Turcanu. Imi pare rau doar de domnul Viorel Grigoras care este un DOMN in adevaratul sens al cuvantului ca a ajuns sa aiba astfel de colegi politici!

  6. dragi comentatori,am o intrebare la voi:daca un om politic are copii,asta ce ar insemna ca ar trebui sa ii fugareasca dn tara dupa e devin majori,k automat,oriunde isi vor gasi loc de munk,dupa parerea voastra se angajeaza p pile…sunteti patetici…serios,cate va trec prin cap….mie sila k locuiesc in asemenea oras,cu asemenea oameni,cu asemenea conceptiii……….incredibil,dar trist in acelasi timp,lasati oamenii sa munceasca si nu l mai cautati nod in papura

    1. Bai! monument de prostie ce esti ! Si mie, mi-e rusine ca tu locuiesti in orasul asta. Mergeti dubitilor si lucrati la privat , pana va curge sudoarea prin bocanci… Nu vezi (chiar si daca pe creierul tau, patineaza musca), despre ce-i vorba aici? Aranjament intre mafiotii din politica , pe bani publici. Pricepi mai driopitecule, ca daca babuinul se duce la munca, pe bune, nu la manarii gen verginel penalul, n-are nimeni nimic cu el ?

  7. d-ul gireada a castigat datorita psd-ului ,decamd au venit la conducere au dat afara ,fiica-sa are un loc bun .CINE NU -SI DORESTE DACA TATA NU ARE FUNCTIA LUI GIREADA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *