IŞJ atenţionează: Notele de la simulările următoare vor fi trecute în catalog!

inspectoratul scolar botosaniNotele de la următoarele simulări ale examenelor naţionale vor fi trecute elevilor în catalog. Această măsură va fi pusă în vedere unităţilor de învăţământ de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, consideră că la prima simulare nu a existat o motivaţie în rândul elevilor de a munci pentru o notă mai mare, în contextul în care notele nu au fost trecute în catalog.

Vrem să vedem o evaluare exactă a modului în care se află pregătirea elevilor pentru aceste examene. Aşa îi vom mobiliza. Să zicem că în primă fază a fost bine pentru că ei s-au obişnuit cu atmosfera de examen, cu camerele de luat vederi, cu modul în care trebuie să-şi completeze foaia de examen, cu faptul că ei sunt supravegheaţi pe tot parcursul examenului. Următoarea măsură este trecerea notei în catalog„, a declarat Mihaela Huncă.

Miercuri, elevii de clasa VIII-a au simulat evaluarea naţională de la limba şi literatura română. Prezenţa a fost de peste  90%. Următoarele simulări vor avea loc spre sfârşitul lunii februarie-începutul lunii martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *