Fostul manager de la Nova Apaserv, dat în judecată de CJ. Vezi motivul!

Turcanu FlorinConsiliul Judeţean cere în instanţă banii încasaţi ilegal de Maricel Georgescu pe vremea cât a fost director. Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că pe perioada cât a fost manager, Georgescu ar fi beneficiat de un salariu mai mare decât cel al unui vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, aşa cum era legal. Potrivit lui Ţurcanu, în instanţă sunt chemaţi membrii Consiliului de Administraţie de la acea vreme, care au abrobat salariul fostului director, dar şi foştii consilieri judeţeni. Georgescu a încasat trei ani de zile un salariu dublu faţă de cel al unui vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, iar acum trebuie să dea înapoi peste un miliard lei vechi. 

Ilegalitatea a fost descoperită de Curtea de Conturi. Potrivit raportului Curţii de Conturi, salariul încasat de Maricel Georgescu în perioada 2009-2010 depăşea salariul unui vicepreşedinte, adică 5000 de lei, salariul brut, acesta primind lunar aproape 10.000 de lei.

Fostul Consiliu de administraţie este chemat de noi în instanţă să dea banii înapoi. La fel şi consilierii judeţeni care au votat atunci. Noi suntem obligaţi să ducem la îndeplinire actele Curţii de Conturi. Pe lângă faptul că am contestat aceste acte, trebuie să iau măsurile necesare, pentru că dacă trece perioada de prescripţie, plătesc eu. Dacă eu nu mă îndrept împotriva celor vinovaţi, pierd şi plătesc, iar eu nu am de gând să plătesc„, a spus Florin Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *