Sute de litri de alcool şi ţigări de contrabandă găsite de poliţişti în urma percheziţiilor

alcool confiscatAproape 28000 de ţigarete, alcool provenind din contrabandă  şi 16700  obiecte de distracţie cu amestecuri pirotehnice găsite de poliţişti la percheziţiile efectuate dimineaţă în 27 locaţii din judeţele Botoşani, Iași și Suceava.

Miercurii, 20 februarie, începând cu orele 06.00, în vederea documentării activităţii infracţionale a 23 suspecţi cercetați pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Botoşani – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului de caz şi având sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului de Operațiuni Speciale Suceava şi a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Bucureşti  au descins simultan în 27 de locaţii din judeţele Botoşani, Iași și Suceava, unde au efectuat percheziţii domiciliare la imobile aparţinând suspecţilor sau folosite de aceştia.

tigari confiscate perchezitiiÎn locaţiile percheziţionate au fost identificate şi ridicate :  27.860 țigarete  de diferite mărci, proveniență Republica Moldova;  275 litri alcool de provenienţă Republica Moldova ;  16.700 bucăţi obiecte de distracţie cu amestecuri pirotehnice ; 200 anvelope second hand;  înscrisuri și alte mijloace de probă.

Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat că în perioada septembrie 2012 – februarie  2013, cu sprijinul a doi cetăţeni moldoveni, învinuiții au procurat şi comecializat ilegal peste 600.000 ţigarete (30.000 pachete) de  proveniență Republica Modova, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 285.000 lei.

Cu ocazia perchezițiilor, la una din locații, a fost identificată și cantitatea de 261 litri de alcool de de provenienţă Republica Moldova, în valoare de aproximativ 2.610 lei , deținută cu încălcarea prevederilor Codului Fiscal, fapt pentru care au fost extinse cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita legală.

Totodată, în urma identificării celor 16.700 bucăţi obiecte de distracţie cu amestecuri pirotehnice, faţă de persoana în cauză au fost extinse cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinere fără drept de obiecte pirotehnice.

Poliţia continuă cercetările cu cei 23 de suspecţi în stare de libertate, pentru definitivarea probatoriului și propunerea de soluții procedurale.

La activitățile efectuate au participat 68 polițiști de la Inspectoratele Județene de Poliție Botoșani, Iași și Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *