Reînfiinţarea Spitalului de Copii, dezbătută la Consiliul Judeţean

Conducerea Consiliului Judeţean se va întâlni cu cei doi parlamentari care au cerut Ministerului Sănătăţii reînfiinţarea Spitalului de Copii, pentru a discuta pe marginea acestui subiect. La discuţii vor participa şi reprezentanţii Spitalului Judeţean, dar şi reprezentanţi ai sindicatelor din sănătate. Potrivit vicepreşedintelui CJ, Gheorghe Sorescu, conducerea Spitalului Judeţean şi-a exprimat deja poziţia cu privire la acest demers, şi anume aceea că reînfiinţarea Spitalului de copii ar aduce deservicii unităţii mari. Spitalul de Copii deţine laborator de analize medicale acreditat, lucru care lipseşte Spitalului Judeţean.

Este o decizie politică. Oricând îi aştept cu mare drag la o discuţie. Am cerut punctul de vedere a celor de la spital, care nu sunt de acord. Ei spun că ar fi nişte cheltuieli de autorizări-reautorizări care sunt foarte costisitoare şi pentru unii, şi pentru alţii. Am să mă pun de acord cu cei doi parlamentari şi voi avea o discuţie. Oricum părerile sunt împărţite”, a precizat Sorescu.

Senatorul PNL Viorel Grigoraş, dar şi deputatul PSD Tamara Ciofu, au cerut Ministerului Sănătăţii  reînfiinţarea Spitalului de Copii din Botoşani, care funcţionează acum ca secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati”.

One thought on “Reînfiinţarea Spitalului de Copii, dezbătută la Consiliul Judeţean

  1. cine ii opreste sa acrediteze laboratorul?Sau era mai bine sa fie externalizat precum dializa?!Nu aud nici „VOCEA”C.J-ului nici a conducerii referitor la cazul penal a d.Oprisan si a specialistului in „acreditari pe domeniul sanitar”Munteanu.Sau avand in vedere sorgintea liberala se marge cu batista pe tambal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *