Primarul Portariuc a discutat cu ministrul Apărării preluarea terenului pentru construcţia de locuinţe ieftine pentru tineri

Primarul Ovidiu Portariuc
Primarul Ovidiu Portariuc

Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a avut luni, 18 februarie, o discuţie cu ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, despre transferul terenului din zona Lebăda din proprietatea Armatei către administraţia publică locală, în vederea construirii unui cartier de locuinţe ieftine pentru tineri.În cadrul întâlnirii, s-a convenit ca în schimbul terenului, Ministerul Apărării să primească un număr de locuinţe pentru cadrele militare din municipiul Botoşani.

 „Am avut o întâlnire foarte aplicată cu domnul ministru Duşa. Am convingerea că în scurt timp vom putea face transferul terenului de la minister către primărie. Asta înseamnă că am putea începe lucrările chiar în aceastã vară. Voi iniţia deja discuţii cu mai multe firme de construcţii. Obiectivul meu e ca preţul final pentru un apartament de două camere să nu depăşească 15.000 de euro. Vom avea în vedere şi un sistem avantajos de creditare”, a declarat Ovidiu Portariuc.

 Conform celor stabilite în cadrul întâlnirii, locuinţele prevăzute în proiect vor trebui să fie finalizate în maxim trei ani de zile de la data transferului terenului din proprietatea Armatei către administraţia publică locală.

 Numărul de locuinţe ce va fi cedat Ministerului Apărării Naţionale va fi stabilit în negocierile ulterioare, în funcţie de costul pe locuinţă şi de suprafaţa care va face obiectul transferului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *