Liderul SIP Botoşani: Rezultatele obţinute la simulare arată interesul scăzut al elevilor faţă de şcoală

iuliana nacu
Iuliana Nacu, liderul SIP Botosani

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Iuliana Nacu, a declarat, luni, că rezultatele obţinute de elevii botoşăneni la simulare arată dezinteresul acestora faţă de şcoală. Ea susţine că sunt deja elevi care şi-au anunţat intenţia de a nu participa la bacalaureatul din vară, ei preferând să migreze în afara ţării pentru bani. Pe de altă parte, mai spune liderul SIP, există şi un dezinteres din partea părinţilor în a-i supraveghea pe copii până la finalul ciclului liceal, dar şi o lipsă de comunicare între părinţi şi şcoală.

Rezultatele la simulare arată interesul scăzut al elevilor faţă de învăţare, dar, nu în ultimul rând, lipsa unor criterii foarte clare şi unitare de apreciere la nivel naţional a ceea ce înseamnă performanţă sau nivelul mediu de cunoştinţe pe care trebuie să-l aibă un elev atunci când dă un examen de bacalaureat naţional. Nu există un nivel mediu care să fie în concordanţă cu realitatea de la clasă, Din păcate, ceea ce se cere şi ceea ce poate cere elevilor este total diferit„, a precizat Iuliana Nacu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a făcut încă public procentul de promovare la simularea examenului de bacalaureat la disciplinele istorie şi geografie, pe nivel de judeţ, însă notele au fost foarte mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *