Vezi ce instituţii publice sunt vizate a se desfiinţa în perioada imediat următoare!

garda financiara BotosaniAutorităţile centrale intenţioneză să reorganizeze unele instituţii publice de control, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. Astfel, Agenţia Naţională de Administrare Fiscala (ANAF) va suferi modificari. ANAF, Garda Financiară şi Direcţia de Control Vamal vor fi reorganizate într-o Direcţie Antifraudă, care să se ocupe de problemele legate de evaziunea fiscală. Această reorganizare se va face până la sfârşitul lunii martie.

Se înfiinţează acea direcţie, se scot la concurs posturile şi vor fi ocupate prin concurs. Garda Financiară, Direcţia de Control Vamal şi controlul din cadrul ANAF vor fi desfiinţate. Ca idee, vor să desfiinţeze şi Poliţia economică, dar nu ştiu dacă în prima etapă. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică şi Casa de Asigurări de Sănătate vor mai fi desfiinţate„, a precizat Florin Ţurcanu.

Preşedintele CJ susţine că se doreşte această reorganizare, întrucât, în luna ianuarie, de exemplu, rezultatele controalelor privind combaterea evaziunii fiscale au fost inexistente la nivel naţional. Acestea reorganizări vor aduce şi disponibilizări de personal.

Nu va fi nimeni preluat. Se vor scoate posturile la concurs. Cine va lua concursul, va fi angajat„, a adăugat Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *