Vezi cine a câştigat Festivalul concurs „Artele copilăriei” (Galerie foto)

Sâmbătă seară au fost decernate premiile Festivalului Concurs Artele Copilăriei, organizat de Casa de Cultură a Sindicatelor. Marele premiu al ediţiei a V-a a revenit Şcolii 17 din municipiul Botoşani.

Concursul s-a desfăşurat între instituţiile şcolare cu clase I – VIII din judeţul Botoşani, sub forma unor spectacole în care fiecare şcoală a fost prezentă cu 6 numere artistice, respectiv expoziţie de artă (pictură sau obiecte executate în timpul orelor de educaţie tehnologică), solist de muzică uşoară, folk etc, solist de muzică populară, dans modern, clasic, tematic, dans sportiv, dans popular specific zonei etnografice a judeţului Botoşani sau a Moldovei, dar şi o probă la alegere (număr artistic de altă factură faţă de cele cu care s-a participat în concurs).

Sala Casei de Cultură a Sindicatelor Botoșani a fost arhiplină mai ales în prima parte a festivității de premiere deschisă de directorul instituției, Valentin Rău. Premierea s-a făcut pe cele șapte secțuni, școlile 8 și 17 fiind printre cele mai premiate de către juriul acestei ediții. Trofeul a revenit Școlii nr 17, acesta fiind ridicat de pe scenă chiar de către directorul instituției, Rodica Dodiță. Datorită acestui premiu, Școala 17 va participa anul viitor în afara concursului. „Este o expresie a faptului că la noi în școală se desfășoară un proces instructiv-educativ de înaltă calitate. Ne dorim ca școala noastră să fie mereu în fruntea ierarhiei școlilor din Botoșani și lucrul acesta se confirmă în toate celelalte confruntări pe care le avem cu celelalte școli”, a spus Rodica Dodiță, directorul Școlii nr 17.Printre cei care au anunțat și au  înmânat diplomele de participare și premiile s-a aflat și deputatul Roxana Anușca.

Secțiunile festivalului au fost câștigate de următorii:
Secțiunea expozitii de artă:  Școala nr. 17
Secțiunea dans modern: Școala nr. 1 Copălău
Secțiunea muzică ușoară, clasele 1-4: Andra Mihalache, Școala 10
Secțiunea muzică ușoară, clasele 1-8: Diana Ivănușcă
Secțiunea la alegere (număr artistic de altă factură faţă de cele cu care s-a participat în concurs): formația de dans sportiv a școlii nr 7
Secțiunea de muzică populară, clasele 1-4: Andreea Asiminicesei
Secțiunea de muzică populară, clasele 5-8: Marina Funduianu
Secțiunea formații de dans popular: Ansamblul de dansuri populare Școala nr 8

Premiile:
Locul III: Școala nr 8
Locul II: Școala nr. 11
Locul I: Școala nr. 10
TROFEUL: Școala nr. 17

 

4 thoughts on “Vezi cine a câştigat Festivalul concurs „Artele copilăriei” (Galerie foto)

  1. Din păcate şi aici, în lumea celor mici, politicul ,, îşi bagă coada”. Şi ne mirăm mereu că elevii noştri au rezultate slabe la examene. Noi îi ,,strâmbăm” de mici prin ,, modelele” pe care le oferim. Poate din când în când ar trebui să mai citim povestea ,,Fagul” dintr-un manual mai vechi de Limba Română de cl. a IV-a. Festivalul- concurs a fost prost croit din start, începând de la gruparea formaţiilor pe categorii de vârstă şi până la criteriile de apreciere.
    ( prof. înv. primar Florentina Dănilă, Liceul Teoretic ,, Nicolae Iorga” )

  2. Desi am vrut sa participam,am fost refuzati de cei de la inspectorat.Din cauza ca premiile erau deja date?Speram ca odata cu numirea d-nei Hunca sa se schimbe si mentalitatile unor inspectori scolari cu functii.Pacat de copii care se pregatesc dar nu sunt in gratiile inpectoratului fiind din mediul rural.

  3. Felicitari pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume. Oare de ce si in lumea celor mici trebuie sa amestecam rautațile oamenilor mari, oare ei nu se gandesc si la sufletele acestor mititei care pun totul si nu primesc nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *